RUKOMET

DERBI ZAČELJA: Karlovčanke boljom igrom u drugom poluvremenu zasluženo do pobjede u derbiju začelja

U prvom kolu nastavka prvenstva u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi zapadne skupine rukometašice karlovačke škole rukometa pobijedile su RK Sloge iz Svete Nedelje s rezultatom 34:27 (15:16).

Za RK Škola rukometa Karlovac igrale su: Bačić 5, Stepić 4, Peretić, Nose 1, Kusanić 8, Vuković 9 (4), Razumić 3, Tuškan, Perković, Krznarić, Bekić, Skočibušić, Medved 4, Jurišić, Jurčević, Keča 88 obrana). Trener Dražen Keča.

U ne baš predobrom prvom poluvremenu Karlovčanke su odigrale prilično loše, bez čvrstine u obrani a isto tako igrale su mlako u napadu. Nakon poluvremena i „jezikove juhe“ trenera Dražene Keče svjedočili smo puno boljoj igri što je na kraju i rezultiralo zasluženom pobjedom. U petoj minuti nastavka utakmice „školarke“ su povele sa 19:18 te vodstvo drže do kraja susreta, štoviše povećavaju ga na 4-5 golova razlike što im je omogućilo sigurniju igru.

Za obje ove ekipe bio je to vrlo važan meč, derbi začelja. Prije ovog kola Karlovčanke su bile 9. na ljestvici sa 6 bodova, a Sloga pretposljednja 11. s 4 boda. Nakon ove pobjede Karlovčanke su zadržale devetu poziciju na ljestvici a bodovni konto povećali za 2 boda pa sada imaju 8 bodova, 1 manje od 8. Trešnjevke, a 3 više od 10. Senie iz Senja.

U sljedećem 13. kolu 18. veljače igraju u Samoboru s istoimenom domaćom ekipom koja je 5. na ljestvici s 14 bodova.

Foto: Silvijo Selman