RUKOMET

DENIS KARIĆ: ‘Karlovac mora biti u premijerci jer tamo i pripada, a Uprava ne smije dopustiti da se nakon godinu ponovno ispadne’

Njemački klub Karlovčanina Denisa Karića, bivšeg golmana HRK Karlovca, uvjerljivi je prvak i novi član treće Bundeslige.

U domaćoj utakmici te sjajnoj atmosferi i podršci s tribina, kolo prije kraja prvenstva Regionalliga Nordrhein (četvrte Bundeslige), pobjedi 28:18 (14:9) protiv HSG Refrath/Hand, Interaktiv handball – Ratingen rukometni klub uvjerljivo je osvojio prvo mjesto i očekivano se plasirao u treću ligu.

Sedam igrača s Balkana igra u istom klubu

Trener momčadi je Filip Lazarov, brat rukometaša Kire Lazarova, a u dresu novog prvaka za koji nastupa čak sedam igrača s Balkana, nastupa i Karlovčanin Denis Karić.

  • Sjajno smo odigrali ovo prvenstvo te zaslužili viši rang natjecanja. Imamo tri neodlučna rezultati a sve ostale utakmice smo pobijedili. Dakle, uvjerljivo bez poraza. Činjenica da sljedeće sezone igramo treću ligu za nas je velika stvar. Još 3. i 4. lipnja igramo finale kupa kojeg se nadamo osvojiti. – kaže Denis Karić, posljednji uspješan vratar karlovačkog premijerligaša.

Na naš upit o povratku HRK Karlovca u Premijer ligu Karić kaže:

  • Jako mi je drago zbog njih! Pratim rezultate i u kontaktu sam s pomoćnim trenerom Miodragom Višnićem i tajnikom Aldom Navialićem te sam im već i čestitao, svima. – kaže Denis Karić i dodaje:
  • Karlovac mora biti u premijerci jer tamo i pripada. Sad je samo važno da tamo i ostane. Uprava ne smije dopustiti da se nakon godinu ponovno ispadne. Karlovac mora biti stabilan klub u premijerci ali bojim se da im je trenutni igrački kadar za to još preslab. Sigurno da im treba par pojačanja i dobri sponzori, ili jedan kvalitetan sponzor koji će podržati dečke jer znam koliko su svi puno truda uložili. Želim im od sveg srca da to i ostvare.