RUKOMET

BOLI GLAVA: Porazom od Kozale karlovački rukometaši više nikako ne mogu dohvatiti naslov, sada je i ulazak u Premijer ligu upitan

Nedjeljnim porazom na Rijeci od Kozale 31:27 (14:14), u utakmici 20. kola 1. Hrvatske lige Jug, rukometaši Karlovca definitivno su se oprostili od iscrpljujuće utrke za naslovom prvaka a prvenstvo će okončati kao drugoplasirani sa 4 boda manje od Trogira, a 4 više od trećeplasirane Ribole Kaštele.

Ovo je sukus utakmice za koju je malo tko mislio da će Karlovčani pokleknuti pred sedmoplasiranom momčadi prvenstva i prije njegova završetka i tako predati naslov Trogiranima koji su još sinoć, nakon što su saznali rezultat iz Rijeke, mogli slaviti naslov prvaka.

Ako žele u Premijer ligu Karlovac sada može samo priželjkivati da se obistine nagađanja u stilu rekla-kazala da će u najviši rang hrvatskog rukometa i drugoplasirana momčad 1. HRL Jug.

Što Karlovcu znači ulazak u Premijer ligu? Ako će biti „kanta za napucavanje“ onda je bolje da ostanu tu gdje jesu. Sigurno je jedno – nitko ne želi gledati „masakr“ rukometaša na domaćem parketu. Da to ne bi bili već je odavno trebalo pripremati klub za viši rang za koji Karlovcu nedostaje jači igrački kadar i znatno više novca, jaki sponzor. Uprava? Pa to već i ptice na grani znaju koja je njihova (ne)sposobnost. Objektivno, karlovački rukomet u HRS-u nema nikoga tko bi ga u ovoj situaciji pogurao. Štoviše, prepušteni su vlastitoj sudbini. Što će biti vidjet će se!? Definitivno, klubu je neophodan refresh.

Konačno, ovo je i odgovor zašto izvješće danas a ne kao u uvijek do sada nakon utakmice.

Za Karlovac protiv Kozale igrali su: Radočaj, Horvat, Domagoj Smojver 7, Capan 1, Janjanin, Bosiljevac 1, Frketić, Makarun, Baršić, Hrvojević 2, Mrljak 5, Crnković, Magdić, Rukavina 4, Dominik Smojver 7 i Glumac.

Unatoč poraza HRK Karlovac ostao je na drugom mjestu prvenstvene sa 32 boda ostvarenih u 16 pobjeda, a u subotu 29. svibnja u pretposljednjem 21. kolu 1. HRL Jug igraju u Dugom Ratu s Hrvatskim dragovoljcem. Nemojmo se čuditi ako budemo svjedočili još jednom porazu karlovačkih rukometaša.

Foto: R. Faj/Kaportal