PRENESENO RUKOMET

AKO SVE BUDE U REDU: Luka Cindrić se vraća na SP? Samo za SN otkriva Luka

Prvi puta nakon odlaska iz Aleksandrije s poprišta Svjetskog prvenstva oglasio se Luka Cindrić. Kako se dosta toga počelo vući medijskim prostorom i stvarati se “slučaj Cindrić” kojeg, kaže Luka, nema, odlučio se oglasiti i reći svoj dio priče – piše Dražen Pinević, novinar SN.

– Ne želim ni u kom slučaju da ispadne da ne želim igrati za reprezentaciju ili nešto slično. To nikad nije ni neće biti upitno – odmah će u startu poručiti 27-godišnji Ogulinac iz Barcelone.

PŠto se događalo u Aleksandriji?
– Dogodilo se to da sam osjetio problem s aduktorom još uoči polaska u Egipat, a o tome je bio obaviješten i izbornik Červar. Odlučio je ipak staviti me u sastav, ja sam uspio to odraditi koliko sam god bolje mogao, ali se u utakmici problem ponovio. Dakle, nisam se ozlijedio protiv Japana i to je ono što želim naglasiti.

Što se kasnije događalo?
– Dogodilo se da su u stožeru zbog nemogućnosti dijagnostike odlučili poslati me kući da obavim sve što je potrebno. Mislim da je to u konačnici realna odluka, makar se nije jednostavno suočiti s tim. Jer, sportaš uvijek želi više i bolje.

Kada imate pregled?
– Danas u Barceloni, pa ćemo vidjeti kakvo je stanje. Nije ni mjesto ni vrijeme Imate dosta iskustva s tom vrstom ozljede, pa možete procijeniti stanje i situaciju? Pa, mislim da nije ništa preteško i preozbiljno i da će uz adekvatnu terapiju to biti OK. Imao sam već sličnih problema, no vidjet ćemo što će reći doktori.

Postoji li mogućnost povratka u Egipat?
– Postoji, takav imamo dogovor ako s ozljedom bude sve OK. Nadam se i da će biti tako, jer silno želim pomoći ekipi i budem li zdrav stavljam se odmah na raspolaganje.

Baš tako, jer drugo ne ovisi o njemu. Potresen je cijelom situacijom, žao mu je da se dogodilo i da je to treće natjecanje u nizu na kojem se problemi javljaju, ali glavom kroz zid ne ide. Makar, Barcelona teško pušta u takvim situacijama i ne treba biti preveliki optimist. Sumnje koje se vežu uz to nije želio komentirati, jer nije ni mjesto ni vrijeme, već stvar “obitelji”, kako često volimo tepati reprezentaciji, obitelji u kojoj svi čuju svakoga.

Ako sve bude u redu sa zdravljem u međuvremenu, Luka Cindrić trebao bi se opet priključiti reprezentaciji na pripremama za olimpijski kvalifikacijski turnir za Tokio već u ožujku. Podsjetimo, igramo od 12. do 14. ožujka u Francuskoj u skupini zajedno s domaćinom, Tunisom i Portugalom, a dvije najbolje reprezentacije izborit će vizu za Tokio.

PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Ante Čizmić/CROPIX