MINI RUKOMET RUKOMET

20. OP KARLOVCA: Naslovi odlaze u Čakovec, Viroviticu a dva ostaju u Karlovcu

Drugi turnir međunarodnog 20. Otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu za djevojčice (rođene 2011. i 2013.) i dječake (rođene od 2012. do 2014.) u Karlovcu, u organizaciji RK Škola rukometa Karlovac, okupio je 86 ekipa.

Za uspješnu i nimalo jednostavnu organizaciju s tako puno djece, trenera, vodstva ekipa i roditelja, s gotovo 2000 sudionika, organizator RK Škola rukometa Karlovac na čelu s predsjednikom Organizacijskog odbora zaslužuje čestitke. Inače, ovogodišnje jubilarno 20. OP Karlovca u mini i super mini rukometu koje je nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa ponovno održano, organizatora košta 230 tisuća kuna

Proglašene su najbolje ekipe u četiri kategorije. Kod djevojčica (rođenih 2013.) naslov jer odnijela ekipa koja je nastupila pod imenom ŠR 1234 Virovitica, druge su bile djevojčice Sesveta a treće Ogulin. Ogulinka Vanessa Salopek uvrštena je u najbolju petorku turnira.

U konkurenciji djevojčica (rođenih 2011.) naslov je otišao u Čakovec. Prvo mjesto osvojila je ekipa Zrinskog, drugo velikogorički Udarnik i treće Bjelovar.

U konkurenciji dječaka (rođenih 2014.) prvo mjesto osvojila je domaća momčad RK Škola rukometa Karlovac, druga je ekipa Poreča a treća Ivančica iz Ivanca. U prvu petorku izabrani su karlovački igrači Nikša Radić (Sedmerac) te Teo Pastuović i Jakov Jadrić (RKŠR Karlovac). Jakov Jadrić bio je i najbolji strijelac, a Bruno Tuškan iz iste karlovačke ekipe proglašen je za najboljeg golmana.

U konkurenciji dječaka (rođenih 2012.) prvo mjesto osvojio je karlovački RK Sedmerac, inače gradska konkurencija starijoj karlovačkoj školi rukometa, druga je momčad Nexe iz Našica a treće mjesto zauzeli su mladi igrači RK Škola rukometa Karlovac. U prvu petorku izabrani su Karlovčani Ivano Špelić i Luka Kapusta (Sedmerac) i Ivano Vranić (RKŠR Karlovac). Za najboljeg golmana izabran je Lovro Stipetić (Sedmerac).

Zbog velikog broja sudionika turnir se igrao u tri karlovačke sportske dvorane a svečanost otvorenja održana je u ŠSD na Rakovcu gdje su se sudionicima prvenstva obratili predsjednik Organizacijskog odbora Miloš Đanković, predsjednik KŠZ Željko Šančić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Marin Svetić koji je ujedno i otvorio drugi turnir.

Foto: B. Obradović/HRK