RUKOMET

2. HRL ZAPAD: U derbiju začelja karlovačke rukometašice zasluženo do pobjede

U 19. kolu 2. HRL Zapad igračice RK Škola rukometa Karlovac igrale su u Školskoj sportskoj dvorani sa senjskom Senijom. Pobjeda je pripala domaćim rukometašicama rezultatom 28:22 (14:9).

Za RKŠR Karlovac igrale su: Cindrić, Ištvanić, Stepić 5, Peretić 6, Kusanić 5 (2), Razumić 1, Kučinić, Devčić, Perković, Krznarić 5 (1), Lapić, Čović, Medved 6, Keča, Benić. Trener Dražen Keča.

Domaće rukometašice konačno su nakon dužeg vremena osjetile pobjedu u utakmici u kojoj su dominirale svih 60 minuta. Tako su zasluženo osvojile bodove u utakmici koja je bila derbi začelja protiv ekipe koja im je izravni konkurent za ostanak u ligi. U solidnoj igri karlovačkih rukometašica nešto bolje od ostalih bile su Stepić, Peretić, Kusanić, Medved, Krznarić i na golu Keča sa 12 obrana.

Prije ovoga kola Senjanke su bile na 9. mjestu s 2 boda više od Karlovčanki koje su bile pretposljednje s 4 boda. Nakon ove utakmice ekipe su zamijenile mjesta na prvenstvenoj ljestvici. S istim brojem bodova, šest, RK ŠR Karlovac je sada na devetom a RK Senia na pretposljednjem mjestu ljestvice 2. HRL Zapad.

U sljedećem 20. kolu 2. HRL Zapad igračice trenera Dražena Keče odlaze na teško gostovanje u Rijeku gdje igraju s prvoplasiranom ekipom Zameta. Zato im je karlovačka pobjeda nas Senijom itekako bitna.

Foto: R. Fajt/Kaportal


RK Dubovac igrao je u dvorani na Rakovcu s Arenom Pula. Derbi 16. kola 2. Hrvatske rukometne rukometne lige Zapad završen je pobjedom Karlovčana 24:22 koji su treći na ljestvici s 22 boda.


Rukometaši HRK Karlovca igraju u nedjelju u Rijeci gdje se u 16. kolu Lige za ostanak sastaju s momčadi Zameta (18 sati).