RUKOMET

2. HRL ZAPAD: „Rudarke“ očekivano s lakoćom do pobjede u Karlovcu

U 14. kolu 2. Hrvatske rukometne lige Zapad rukometašice RK Škola rukometa Karlovac igrale su u Školskoj sportskoj dvorani s labinskim Rudarom. Susret je završen pobjedom Rudara rezultatom 28:18 (13:9).

Za RK Škola rukometa Karlovac nastupile su: Cindrić, Ištvanić, Stepić 6 (1), Peretić 1, Kusanić 6 (2), Benić, Devčić, Perković, Razumić 1, Krznarić 2, Skočibušić, Čović, Medved 2, Rajčić, Jurišić, Keča. Trener Dražen Keča.

Bio je to susret drugoplasirane i devetoplasirane ekipe na ljestvici 2. HRL zapadne skupine. U tom odmjeravanju snaga domaće rukometašice prije susreta nisu imale puno izgleda protiv favorizirane i objektivno bolje ekipe Rudara. Za igračice trenera Dražena Keče bilo zato važno ne potpuno „potonuti“ već pružiti što je moguće jači otpor a pobjedu tražiti na drugoj strani protiv ekipa koje su im izravni konkurenti za ostanak u ligi.

Takva predviđanja su se obistinila i u igri na parketu dvorane kraj Korane. Gostujuće igračice su već od prve minute krenule uvjerljivo i začas je rezultat na semaforu bio 4 gola razlike (9:13) s tim se je rezultatom i otišlo na odmor. U nastavku su Labinjanke igru prebacile u brzinu više tako da je meč očekivano završen zasluženom pobjedom Rudara od 10 golova razlike. No to nikako ne znači da domaće rukometašice se nisu trudile i igrale maksimalno angažirano ne respektirajući previše igrački iskusnije i kvalitetnije suparnice.

Kod domaćin bolje od ostalih bile su Stepić i Kusanić, a kod gošći je teško izdvojiti bilo koju jer je kompletna ekipa igrala podjednako dobro.

I nakon ovoga kola Karlovčanke ostaju na 9. mjestu prvenstvene ljestvice sa samo 4 boda. U sljedećem 15. kolu, u subotu 5. ožujka ponovno igraju u Karlovcu s ekipom Udarnika koja je šesta na ljestvici s 11 bodova, a u ovom 14. kolu izgubile su kod kuće od riječkog Zameta 28:25.