RUKOMET

2. HRL ZAPAD: Karlovačke rukometašice izgubile još jedan derbi začelja

U 9. kolu prvog dijela prvenstva u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi Zapad rukometašice RK Škola rukometa Karlovac igrale su u ŠSD na Rakovcu s pretposljednjom na ljestvici ekipom ŽRK Trešnjevke II iz Zagreba. Utakmica je završena pobjedom gostujućih igračica s rezultatom 27:22 (11:12 za domaće).

RK Škola rukometa Karlovac: Cindrić, Bačić 4, Nose, Stepić 3, Peretić, Kusanić 2, Vuković 6 (2), Razumić 2, Kučinić, Tuškan, Krznarić, Skočibušić, Medved 5, Jurišić, Jurčević, Keča. Trener Dražen Keča.

Nakon devet kola u kojima imaju zabilježeno sedam poraza i samo dvije pobjede igračice trenera Dražena Keče zauzimaju 10. mjesto na ljestvici s 4 boda koliko ima i 11. Sloga dok posljednji Omišalj ima 1 bod. Trešnjevčanke koje su u ovom derbiju začelja pobijedile karlovačku Školu rukometa sada su na 9. mjestu s 5 bodova, jednim više od Karlovčanki. Da su kojom srećom domaće pobijedile imale bi 6 bodova i vodstvo klubova iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice. Labinski Rudar je zabilježio sve pobjede i sigurno predvode kolonu klubova 2. HRL zapadne skupine.

Do konca prvog dijela natjecanja preostala su još dva kola. U 10. kolu (26. studenog) RK Škola rukometa Karlovac odlazi na parket prvoplasiranom Rudaru, a u posljednjem 11. kolu prvog dijela prvenstva u Karlovcu igraju s ekipom Senie (3. prosinca) koja je trenutna osma s bodom više od karlovačke ekipe. Iako prvenstvo još praktički nije gotovo možemo zaključiti kako su rukometašice RKŠR Karlovac potpuno razočarale. Mislilo se da će s Kristinom Vuković i Marijom Kusanić to biti sasvim druga, bolje ekipa. Nažalost, to se nije dogodilo i dalje igraju pod stresom konstantne borbe za ostanak. Na sreću prvenstvo još dugo traje pa su i šanse Karlovčanki za ostankom u ligi velike.

Foto: Silvijo Selman/KAŠ