RUKOMET

1. HRL JUG: U utakmici “mačke i miša” Karlovac pobijedio s 22 razlike, gosti u drugom poluvremenu postigli samo 7 golova

U 3. kolu 1. Hrvatske rukometne lige južna skupina rukometaši HRK Karlovca igrali su u Školskoj sportskoj dvorani s riječkom RK Kozalom koju su s lakoćom pobijedili rezultatom 40:18 (17:11).

HRK Karlovac: Kajba (10+0), Horvat, Balen 3, Capan, Janjanin, Poljak 1, Crnković 2, Domagoj Smojver 5, Loparac (9+1), Šalković 2, Hrvojević 2, Mrljak 3, Rukavina 3, J. Stipetić 4 (1), D. Stipetić 4, Dominik Smojver 11 (2). Trenerica Tatjana Rašić.

Iako su karlovački rukometaši u prvih 30 minuta igrali slabo u obrani u cjelini je to bila utakmica „mačke i miša“. Da tako nije bilo domaći ne bi „zmagali“ s 22 gola razlike. I još nešto, gosti su u drugom poluvremenu postigli samo 7 golova. Uzalud su Riječani uporno preko kontri pokušavali iznenaditi domaće igrače no to im je bio bezuspješan pokušaj jer su pritom imali previše tehnički grešaka. Imali su ih i domaći, ali je razlika u kvaliteti bila toliko očigledna da je sve to otišlo u drugi plan. Karlovac je u cjelini igrao vrlo dobro, angažirano i nadasve efikasno stoga ne bi trebalo nikoga posebno izdvajati već im čestitati na zasluženoj i uvjerljivoj trećoj pobjedi na startu ovogodišnjeg prvenstva pa su s razlogom vodeći na ljestvici 1. HRJ Jug, sa 6 bodova iz 3 utakmice.


STRIJELAC 40. GOLA

Odavno već u momčadi HRK Karlovca vrijedi dogovor da tko postigne 40. gol plaća gajbu piva. Na ovoj utakmici „sretni strijelac“ 40 gola bio je Ogulinac David Stipetić koji vjerojatno nije znao za taj dogovor. Bez obzira, strijelac je za taj pogodak dobio gromoglasni pljesak klubaša iz publike koji su za taj dogovor znali.


U 4. kolu 1. HRL Zapad koje se igra 22. listopada HRK Karlovac odlazi na parket pretposljednjem na ljestvici RK Hrvatskom Dragovoljcu koji je u ovom kolu izgubio u Splitu od ekipe BM 07 (28:24). Karlovac u 1. kolu pobijedio u Splitu (32:24).

Foto: Silvijo Selman/KAŠ


POZNATI NA TRIBINAMA

Utakmicu Karlovca i Kozale gledali su s tribina trener u mađarskom Veszprému Dinko Đanković i igrač njemačkog ThSV Eisenach Ivan Šnajder u društvu igrača HRK Karlovac Ivana Bačića (pauzira zbog povrede), kondicijskog trenera ženske ekipe RK Škola rukometa Karlovac prof. Zorana Gledića i žive legende karlovačkog rukometa Ivana-Muse Pavlakovića.


2. HRL ZAPAD: U 3. kolu Dubovac je pobijedio u Senju (28:25), Karlovac II izgubio je u Bujama (29:21), a Ogulin je poražen od Zametu II na Rijeci (37:28).