RUKOMET

1. HRL JUG: Karlovac osvojio bodove ali igrom nitko nije zadovoljan

Današnji dan je vrlo uspješan za tri karlovačka rukometna kluba. Rukometaši Karlovca na domaćem parketu savladali su Splićane, Dubovčaki su u dvorani OŠ Grabrik pobijedili Buje, a rukometašice RK Škola rukometa Karlovac ugodno su iznenadile donijevši (ne)očekivane bodove iz Samobora. Pođimo redom …

Utakmica Karlovčana i Splićana bila je u kojoj su igrali lider jeseni i pretposljednja momčadi na ljestvici. Međutim, gledatelj koji je možda prvi put došao gledati taj susret to nikako nije mogao uvidjeti jer se po prikazanoj igri to nije moglo zaključiti. Karlovčani su na kraju osvojili bodove ali u jednoj igri s puno tehničkih grešaka, previše soliranja u napadu i strahovito lošim obranama oba vratara. Ako ćemo suditi po tome da im je to prva službena utakmica nakon pauze onda im se može progledati kroz prste. Ali, lider mora biti puno bolji!

Braća Smojver i Bačić bili su najbolji u pobjedničkoj ekipi što nikako ne znači da su igrali onako kako smo ih bili navikli gledati. Mladi Šalković, Jure Stipetić i Hrvojević pokazali su da u njima ima potencijala.

Karlovčani i dalje drže čelnu poziciju na ljestvici 1. HRL Zapad 22 boda. U sljedećem 13. kolu odlaze drugoplasiranom Buzet. Bit će im to i neka vrsta testa mogućnosti


KARLOVAC 29 (17)
BM 07 24 (13)
KARLOVAC – ŠSD gledatelja 150. SUCI: Bednjanec (Velika Gorica) i Ivančić (Zagreb). DELEGAT: Krstanović (Kutina).
KARLOVAC: Kajba, Balen 1, Capan 2, Janjanin 1, Crnković, Domagoj Smojver 6, Frketić, Loparac, Šalković 1, Bačić 6 (1), Hrvojević, Mrljak 3, Rukavina 1, J. Stipetić 2, D. Stipetić, Dominik Smojver 6. TRENERICA: Tatjana Rašić.
BM 07: Cvitanović 5, Pisac, Radovanović 5 (1), Pavela 1, Bosančić 3, Čulin, Ševeljević 1, Krišto, Tarle, Penović 2, Sučić 2, Mršić, Kažimir 5, Šilić. TRENER: Petar Metličić.
IGRAČ UTAKMICE: Ivan Bačić (Karlovac). SEDMERCI: Karlovac 1/1, BM 07 2/1. ISKLJUČENJA: Karlovac 8 minuta (Janjanin 2, Crnković 2, Frketić 2, Mrljak 2). BM 07 4 minute (Penović 2, Kažimir 2).


2. HRL ZAPAD (žene): Karlovčanke preko Stepić, Vuković, Kusanić i Keča do zaslužene pobjede u Samoboru

Dobra vijest za prijatelje rukometa došla je iz Samobora odakle rukometašice RK Škola rukometa Karlovac donose bodove. U 13. kolu 2. Hrvatske rukometne lige zapadna skupine pobijedile su istoimenu domaću ekipu s rezultatom 29:24 (16:15).

Kod Karlovčanki istaknule su se Lucija Stepić koja je postigla 7 golova, a Kristina Vuković i Marija Kusanić napunile su mrežu protivničke golmane svaka sa po 6 golova. Patricija Keča imala je čak 11 obrana. S tako raspoloženim igračicama za igru ekipa trenera Dražena Keče koji nije krio zadovoljstvo osvajanjem novih prvenstvenih bodova teško da je mogla izgubiti.

RKŠR KARLOVAC: Bačić, Stepić 7, Peretić 2, Kusanić 6, Vuković 6, Razumić 1, Tuškan, Perković, Krznarić, Skočibušić, Medved 5, Jurišić 2, Jurčević i Keča.

Nakon ovog kola igračice Karlovca su na 9. mjestu na ljestvici 2. HRL Zapad s 10 bodova. U 14. kolu igraju u Karlovcu s ekipom Liburnije-Opatije.


2. HRL ZAPAD (muški): Dubovčaki odličnom igrom do nove prvenstvene pobijede

Rukometaši Dubovca ugostili su u dvorani OŠ Grabrik momčad Buja ’53 te su u ovom 10. prvenstvenom kolu zabilježili novu pobjedu s rezultatom 31:25 (15:13).

RK DUBOVAC: Matijašić, Kordić 7 (4), Belavić 1, Luketić 5, Marić, Vučić 2, Pauli 1, F. Horvat 1, Baršić 5, Plazibat 3, D. Štrucelj 5, Cvitanović, Delač 1, M. Horvat, Moškun. Trener Dragomir Požega.

Dubovčaki su drugi na ljestvici 2. HRL Zapad s 18 bodova, dva boda manje od vodećeg Gospića. U 11. kolu igraju s Trsatom na Rijeci.

U ovom kolu Ogulin je izgubio u Gospiću s rezultatom 31:30, a druga momčad HRK Karlovca igra sutra u Karlovcu s Verudom iz Pule.


Foto: Silvijo Selman