MIX REKREACIJA VIJESTI IZ HOO

SPORT ZA SVE: U suradnji s vrijednim Međimurcima HOA promovirala 22 voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti

Na svečanosti u Termama Sveti Martin 16. rujna 2022. godine promovirana su 22 voditelja i voditeljice sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) u suradnji s Međimurskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ i uz podršku Međimurske županije, Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije i Učiteljskog fakulteta u Čakovcu organizirala je tijekom svibnja i lipnja 2022. program za voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Svi predavači bili su iz Međimurja, a cjelokupni program osposobljavanja voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti proveden je u prostorijama Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

Svečanu dodjelu uvjerenja za osposobljavanje voditelj(ic)a sportsko-rekreacijskih aktivnosti otvorio je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj prigodnim govorom u kojem je naglasio važnost obrazovanja općenito, te dodao kako će vrijedne grupe voditelja i voditeljica sportsko-rekreacijskih aktivnosti s novostečenim znanjima dati novi poticaj sportu i rekreaciji u Međimurju.

Nakon kratkog govora ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije, prisutnima su se obratili direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a Neven Šavora i direktor HOO-ova Ureda za programe lokalnog sporta Hrvoje Balen, a potom i međimurski župan Matija Posavec te predsjednik županijske sportske zajednice Mato Kljajić. Svi govornici su naglasili važnost stečenih znanja kao trajne vrijednosti jer će ista podijeliti drugima i doprinijeti svojim radom popularizaciji sportske rekreacije u Međimurju. Među onima koji su uspješno završili program osposobljavanja je i naš vrsni gimnastičar Marko Sambolec, 20-godišnji član Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan,“ koji je izjavio kako će mu stečeno znanje dobro doći u daljnjem radu u klubu.

Nakon svečanosti podjele uvjerenja, uručene su i zahvale svima koji su pripomogli da se ovaj program održi u Čakovcu. To je zasigurno imalo utjecaja i na odaziv, odnosno na to da program osposobljavanja voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti upiše i završi tako veliki broj polaznika. Time su ostvarene i znatne uštede.

Polaznicima i gostima obratio se i tajnik Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić, koji je bio začetnik ideje o osposobljavanju u Čakovcu. Svečanosti dodjele uvjerenja nazočio je i član Nacionalnog vijeća za sport Mario Vukoja.

Izvor: HOO/HOA/MU Foto: HOA/Međimurske novine