BICIKLIZAM REKREACIJA

POSLJEDICE PEDALINE BICIKLIJADE: Ozlijeđena biciklistkinja Kristina Cerin: “Biciklisti karlovačke Pedala su me spasili!”

Ozlijeđena biciklistkinja, kao i članovi SRK Pedala Laganini koji u svom godišnjem programu imaju desetak rekreativnih biciklističkih vožnji, zbog ovog događaja zauvijek će pamtiti ovogodišnju biciklijadu Putovima 110. karlovačke brigade.


Unatrag 18 godina kako SRK Pedala Laganini organizira biciklistički maraton u spomen na pripadnike karlovačke 110. brigade, a prije kretanja na biciklijadu, s pripadnicima proslavljene Karlovačke 110. Brigade ZNG/HV, ispred spomenika na Turnju zapale lampion i poklone si žrtvama domovinskog rata.


Novinar Jutarnjeg lista navodi: “Pijani 44-godišnjak sa šireg karlovačkog područja u subotu oko 14 sati je na parkiralištu kafića na području općine Vojnić, ničim izazvan, krenuo gaziti bicikle koje su tamo ostavili sudionici biciklističkog maratona Putovima 110. brigade. Pri tome je starim crvenim Passatom austrijskih oznaka udario i u sudionicu maratona Kristinu Cerin, koju je po izjavama očevidaca od teških ozljeda spasilo samo to što je vozilo prije toga nasjelo na veći broj bicikala i stepenište. Napadač se nakon toga dao u bijeg. Smješten je bolnicu na triježnjenje, jer je bio u izuzetno pijanom stanju, te ga je razgovor s policijom tek čekao u nedjeljnim satima.”

Kristina Cerin

Ozlijeđena Kristina Cerin je iz zagrebačkog Trnja a sa suprugom je godinama aktivna sudionica biciklijada. Ovom subotnjom su ujedno obilježavali 28. godina braka.

Na mjestu događaja je bio predsjednik SRK Pedala Laganini Vladimir Latković, koji je s terase gledao što se događa.

  • Čovjek je izašao iz birtije, krenuo je unatrag, malo pristao, pa opet krenuo i ravno se zabio u bicikle, jedno pet bicikala, te je pritom ispod sebe ‘sfrkao’ tu gospođu, nakon toga je pobjegao. Imao je mjesto za krenuti se, ovo je bilo ciljano i namjerno bez ikakve dvojbe. Ne bih rekao da je on to planirao, koliko smo čuli, cijeli dan je bio u gostionici i pio, došli smo nenajavljeno nas tridesetak. Nikakav duel nije bio s njim, nitko se nije posvadio, niti je on išta rekao, je li mu se nisu svidjele kockice s naših dresova, ne znam – govori Latković.

Pijani muškarac je gazio bicikliste, svjedoci tvrde da je prije incidenta spominjao ustaše. Veterani 110. karlovačke brigade smatraju da je počinio zločin iz mržnje jer je “gunđao o kockicama, Hrvatima i ustašama”.

Izvor: JL/Mario Pušić Foto: Privatan album


13. Karlovačke 4 rijeke – Memorijal ‘Želimira Grbića Grbe’

Već u petak 7. srpnja, povodom obilježavanja 445. rođendana Karlovca SRK Pedala Laganini organizira 13. biciklijadu Karlovačke 4 rijeke – Memorijal ‘Želimira Grbića Grbe’.

Ovo je treći vikend uzastopno kako aktivni i vrijedni članovi SRK Pedala Laganini organiziraju jednu od vožnji iz svog godišnjeg programa.

Više informacija o biciklijadi pročitajte na: https://www.pedala-laganini.hr/