BICIKLIZAM REKREACIJA

KROZ SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM: Članovi SRK Pedala Laganini u Vukovaru

S HRT-ovim novinarom

Uspješno su okončali i petu dionicu na svojoj ovogodišnjoj biciklističkoj avanturi kroz Slavoniju, Baranju i Srijem.

Posljednja dionica kroz Srijem i Vojvodinu: Šarengrad – Bačka Palanka – Novi Sad – Ilok – Šarengrad u dužini od 120 kilometara neće se voziti zbog kiše, a u Karlovac se vraćaju u nedjelju vozilima iz Šarengrada preko Vinkovaca.

Peta dionica bila je 112 kilometara a vozili su od Kopačeva do Osijeka, za Aljmaš, Erdut do Vukovara i završili je u Šarengradu, mjestu gdje je predsjednik SRK Pedala Laganini Vladimir Latković proveo djetinjstvo kod bake.

  • U Kampu Zlatna školjka u Kopačevu vlasnik nas je posebno dočekao, družio se s nama i počastio jer smo treći puta bili njegovi gosti. Bilje s Osijekom spojeno je pješačko biciklističkom stazom, kojom smo bez problema stigli u Osijek. Na putu do Vukovara obišli smo aljmaško svetište Gospe od utočišta. Odmarali se uz razgledavanje starog grada Erduta, a u Vukovaru smo obišli značajna spomen obilježja. Na putu nas je susreo i bivši HRT reporter koji je kazao da će našu biciklijadu objaviti u Osječkim novinama – kaže Vladimir Latković, prva karlovačka „pedala“.

Nakon Vukovara krenuli su do Šarengrada. Zbog radova na cesti put je bio duži za 10 kilometara.

Na mostu na Dravi
  • Do Vukovara bilo je jako vruće. Uslijedila je promjena u vremenu, prevladavao je bočni vjetar a rijetko vjetar u leđa, počela je padati jaka kiša. U Lovasu smo sačekali da pljusak prođe i dalje smo nastavili pedalirati po mokroj cesti. Danas odustajemo od biciklijade zbog kišovitog vremena – dodaje Latković.