PRENESENO

SVAKA SLIČNOST JE SLUČAJNA Pobuna zadarskih atletičara: Žele nas izbaciti zbog nogometa!

Na mjestu gdje su bila bacališta za koplje, kuglu, disk i kladivo počeli su radovi SRC-a Višnjik kako bi se postavila umjetna trava za potrebe nogometa. Denis Karlović, direktor ŠRC-a Višnjik, ne vidi nikakav problem.

Ne stišava se nezadovoljstvo zadarskih atletičara, posebice onih u bacačkim disciplinama, nakon što su ostali bez uvjeta na Višnjiku. Naime, na mjestu gdje su bila bacališta za koplje, kuglu, disk i kladivo počeli su radovi SRC-a Višnjik kako bi se postavila umjetna trava za potrebe nogometa. Denis Karlović, direktor ŠRC-a Višnjik, ne vidi nikakav problem.
– Iduća dva mjeseca, dok radovi budu trajali, dio atletičara, bacači koplja i diska neće moći trenirati. Privremeno rješenje su treninzi na nogometnom igralištu Bagata, koji je od Višnjika udaljen stotinjak metara. Bacačima ću osigurati posebno mjesto, na prostoru između dvorane za stolni tenis i nogometnog igrališta. Kada završi uređenje Višnjika, moći će i tamo trenirati, ali u jutarnjim terminima. Bacači su tražili popodnevne termine i zaštitnu ogradu od dva metra, no to ne mogu prihvatiti. SRC Višnjik otvoren je za sve građane i nitko nema ekskluzivno pravo korištenja – rekao je Denis Karlović.

Predrag Saratlija, trener bacača i kopljašice Veronike Šokote, trenutačno među top 10 svjetskih juniorki, iskreno kaže:
– Mi na Bagat ne idemo trenirati. To je obična ledina bez ikakvih uvjeta. Veronika više ne baca koplje tridesetak metara, nego preko pedeset. Da bi tako daleko bacala, mora imati zalet, a na Bagatu se nema kamo zaletjeti. Pokušali smo dopisima riješiti tu situaciju, bili smo spremni naći se s gospodom iz SRC-a Višnjik, ali oni rade po svome. Da se na lažemo. Oni tamo žele napraviti nogometni centar za djecu i lagodno živjeti od mjesečnih članarina – rekao je Saratlija i dodao:

– To što Karlović kaže da se na tom objektu građani rekreiraju obična je glupost. Što se ne rekreiraju u bazenu, dvorani ili na teniskim terenima. E, tamo im je zabranjeno ući, a na atletiku nije … Tko je tu lud?

PRENOSIMO Večernji list PIŠE Damir Mrvec FOTO Dino Stanin/PIXSELL