PRENESENO

Ovogodišnja miss sporta Hrvatske osvojila sedam zlatnih medalja u tri dana!

Mlada Mostarka sa zagrebačkom adresom, Amina Kajtaz, bila je glavna zvijezda na bazeni Mladosti uz Savu.

U nedjelju oko podneva štafetnim je utrkama na 4×200 slobodno, na otvorenom bazenu Mladosti uz Savu, okončano trodnevno plivačko Prvenstvo Hrvatske. Po mnogočemu specifično, nadamo se i nikad ponovno slično. Mislimo pritom samo na okolnosti koje su uvjetovane koronavirusom, a poradi kojih niti je moglo biti gledatelja, ni svečanosti podjele medalja itd.
 
Posljednjeg dana natjecanja su, sveukupno gledajući, briljirali oni koji su obilježili cijelo prvenstvo. Uz švicarskog reprezentativca u riječkom Primorju Antonija Đakovića, svakako i BiH reprezentativka pod kapicom Mladosti, inače i Miss sporta Hrvatske 2020., Amina Kajtaz. Mlada je Mostarka sa zagrebačkom adresom, olimpijka iz Rija dakako pod zastavom Bosne i Hercegovine, osvojila još dva zlata (100 leptir i štafeta 4×200 slobodno). Amina je tako ukupno u tri dana nadmetanja u metropoli osvojila čak 7 medalja, sve zlatne!
 
Zagrebačka Mladost koja je bodovno i najuspješniji klub državnog prvenstva, na efektan je način tu nadmoć iskazala u zadnjim, onim štafetnim utrkama. U ženskoj su konkurenciji naime seniorke ovog kluba bile zlatne, a juniorke brončane, dok su u muškoj konkurenciji seniori prvi, a mlađi juniori drugoplasirani.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Dean Bauer FOTO Goran Mehkek/CROPIX