OSTALI SPORTOVI STRELJAŠTVO

ZRAČNA PUŠKA: Streljački klub Duga Resa seniorski doprvaci Hrvatske

U pojedinačnoj konkurenciji u konačnom poretku Hrvatske lige Filip Maletić je drugi u gađanju serijskom zračnom puškom. Za Streljački klub Duga Resa nastupili su Perica Obrovac, Filip Maletić i Matej Merkaš.

Strijelci SK Duga Resa su u izravnom dvoboju svladali Streljački klub DVD Opatija i u ekipnoj konkurenciji zauzeli 2. mjesto. U ukupnom plasmanu na ljestvici nakon devet kola Dugorešani su drugi s ukupno 9845 upucanih krugova iza prvoplasirane ekipe SK Marije Bistrice s 9885 krugova, a ispred trećeplasirane ekipe SK DDS 1885 iz Daruvara s 9606 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji u ovom kolu senior Filip Maletić je s 370 upucanih krugova zauzeo 2. mjesto na ljestvici Hrvatske lige u gađanju serijskom zračnom puškom iza Dine Čukmana iz Marije Bistrice sa 376 krugova a ispred Darka Galoica iz SK Marije Bistrice sa 367 krugova. Maletić je zaradio srebrnu medalju s prosjekom pogodaka od 371.0 krugova. Perica Obrovac je na ljestvici u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 14. mjesto, a Matej Merkaš 15. mjesto.

Završno 9. kolo prvenstva Hrvatske serijskom zračnom puškom za sve kategorije održano je na streljani u Čakovcu.