OSTALI SPORTOVI

ZAPOČINJE SEZONE SKIJANJA: Mölltaler Gletscher započeo sa radom

Skijanje na nama najbližem ledenjaku Mölltalter Gletscheru u Koruškoj moguće je od 14. listopada po akcijskoj cijeni od 22 EUR, otvorene su staze br 2 i 3! Mölltaler Gletscher jedino je ledenjačko skijalište u Koruškoj, a sezona traje gotovo cijelu godinu.

Iz Karlovca se do Mölltalera dolazi za oko tri i pol sata preko Ljubljane, tunela Karavanke, Flattacha do donje stanice vlaka Gletscher Express koji će vas za 8 minuta katapultirati do “mittelstationa”. Gondolom nastavljate do visine od 2800 metra a modernim šesterosjedom Gletscher jet dolazite na vrh Schareck, najvišu točku skijališta na 3122 metra od kuda se pruža impresivan pogled na preko 30 vrhova od preko 3000 metara u Nacionalnom parku Hohe Tauern.

Zahvaljujući prirodnom snijegu ledenjaka i sustavima za zasnježenje, snijeg je zajamčen gotovo cijele godine. Skijanje je moguće na 16 staza. od toga 6 plavih, 6 crvenih i 4 crne, a opslužuje ih 9 žičara.

Ukoliko dolazite na jedan dan ili vikend vrlo je bitno provjeriti prognozu. Upadnete li u ciklonu, može se dogoditi da ne vidite prst pred okom, a zbog jakog vjetra skijalište može biti i zatvoreno.

  • Mölli je posebno atraktivan za skijanje u kasno proljeće i ljeti. Naša ekipa ga je posjetila krajem svibnja, uvjeti su bili fenomenalni, 5 metara snijega, idealne temperature i sunčano vrijeme garantIrali su vrhunsko skijanje. Imali smo priliku spavati u Jugendhotelu na 2800 metara, na gornjoj stanici gondole, koji su tijekom priprema koristili mnogi vrhunski skijaši poput Ivice i Janice Kostelić, Marcela Hirschera itd. Obitelj Kostelić ostala je u lijepom sjećanju djelatnicima žičara koji i danas za uspomenu čuvaju dijelove opreme koje su im poklonili. Nakon 16 sati kad se svi turisti spuste u dolinu, imate mogućnost uživati u besprijekornoj tišini planine i spektakularnom zalasku sunca, a ujutro ste prvi na izvrsno uređenim stazama – kaže Karlovčanin Danijel Perković, zaljubljenik u skijanje i redoviti posjetitelj raznih skijališta u Europi.

Dok se ne otvore skijališta na nižim nadmorskim visinama Mölltaler Gletscher je odlična skijaška opcija, a preporuka je posjetiti ga u kasno proljeće i ljeto kad nakon sjajnog skijaškog dana možete uživati na sunčanoj terasi Eissee restorana.