ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

„ZAGREB21 powered by Heineken 0.0.“ otvara novo trkačko natjecanje na 5 lokacija diljem Hrvatske

Adria Run – road running series započinje ovaj vikend, 1. i 2. svibnja 2021. Seriju će otvoriti poznati Zagrebački proljetni polumaraton – ZAGREB21 na kojem će nastupiti natjecatelji iz desetak zemalja. Trkači će snage odmjeriti u tri kategorije, a radi se o utrkama na 5 kilometara, polumaratonu i štafetnom polumaratonu. Trkački vikend započinje utrkom na 5 kilometara, 1. svibnja u 18:30, dok će glavna i štafetna utrka startati sljedeći dan, 2. svibnja u 8:30.

Prijave za ZAGREB21 su zatvorene, a sudionici se za preostale utrke u serijalu Adria Run još uvijek mogu prijaviti.

Zagrebački proljetni polumaraton trkački je vjesnik proljeća. Staza je zanimljiva i atraktivna. Trkači imaju prilike trčati uz Bundek, Vukovarskom i Savskom ulicom, poznatim simbolima Zagreba. „ZAGRBEB21 powered by Heineken 0.0“ jedna je od najvećih utrka u Hrvatskoj, koja je potvrdu svoje kvalitete dobila prošle godine kada joj je pripala čast ugostiti 9. Balkansko prvenstvo u polumaratonu. Ove godine utrka je dio prve Hrvatske atletske lige u sklopu Hrvatskog atletskog saveza.

Start i cilj nalaze se ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a trkači 4 puta prelaze rijeku Savu. Prošlogodišnji pobjednik je Moldavac Maxim Raileanu, s istrčanim vremenom 1:05:58 dok je u ženskoj kategoriji pobjedu odnijela Turkinja Fatma Demir, s 1:13:48.

– Sretni smo da i u ova zahtjevna vremena možemo nastaviti s tradicijom, te ponovo na našem polumaratonu u Zagrebu ugostiti veliki broj izvrsnih trkača. Jedni smo od rijetkih organizatora koji su i prošle godine uspjeli održati utrke na najvišem nivou kvalitete, a trudimo se tako nastaviti i dalje. Veliko hvala našim sponzorima, Gradu Zagrebu i Hrvatskom atletskom savezu te svim trkačima što su stalno uz nas i što nas prate sve ove godine. a svoj dolazak je najavila i Matea Parlov Koštro, naša maratonka koja će nas predstavljati u Tokiju na Olimpijskim igrama – konferenciju za medije otvorio je Robert Franjković, glavni organizator ZAGRBE21 powered by Heineken 0.0.

– Čestitke organizatoru, prijavio se veliki broj trkača što je pokazatelj da u ovom izazovnom razdoblju nedostaje sporta. Vjerujemo da će nas vrijeme poslužiti za vikend i da nas očekuje odlična atmosfera i izvrsni rezultati – kaže Milan Pavelić, predstojnik Ureda za sport i mlade grada Zagreba.

– Znamo koliko je teško u ovim uvjetima organizirati utrku i drago nam je da organizator nije odustao kao što je to slučaj sa brojnim utrkama u Hrvatskoj. Utrka je dio Prve hrvatske atletske lige, natjecanja koje je pokrenuto ove godine s ciljem dodatne promocije i razvoja cestovnog trčanja i atletike općenito – prenosi ispred Hrvatskog atletskog saveza – Ozren Čučković.

– Heineken 0.0 postao je stalni sudionik ZAGREB21 polumaratona, pošto već četiri godine za redom podržavamo ovu sjajnu utrku. Bezalkoholno pivo Heineken 0.0 savršeno prati aktivan način života te je ovdje da motivira sve one koji žele biti u dobroj formi. Pošto sadrži samo 21 kaloriju na 100 mililitara, što je manje od čaše soka od naranče, u njemu uživaju svi sportaši. Sudionicima želimo uzbudljivu i sigurnu utrku, koja će ispuniti sva njihova očekivanja. Vidimo se na cilju, gdje vas čekaju savršeno ohlađene limenke Heinekena 0.0.“ izjavila je Ružica Račić Mršo – direktorica marketinga HEINEKENA Hrvatska.

Više informacija o ZAGREB21 i o svim utrkama Adria Run-a pronađite na sljedećim linkovima:

Facebook: https://www.facebook.com/adriaruncro/ https://www.facebook.com/zagreb21

Instagram: https://www.instagram.com/adria.run/ https://www.instagram.com/zagreb21.run/

Internetska stranica: http://adria.run/ https://zagreb21.run/