OSTALI SPORTOVI VESLANJE

ZAGREB 500: Šime Ravnjak, Ema Hodak i Josip Jakšić osvojili zlatne medalje

VK Korana nastupila je 16 veslača s 12 posada u 5 disciplina. Osvojili su 3 zlatne i 2 brončane medalje, 2 četvrta, 1 peto i 2 šesta mjesta.

Brzinska veslačka regata Zagreb 500 održana je regatnoj stazi ŠRC Jarun u Zagrebu u organizaciji Veslačkog kluba Zagreb i VSZ, a nastupili su svi veslački klubovi Hrvatske.


REZULTATI:

1XKMA – Šime Ravnjak – 1. mjesto u skupini
1XKMA – Maks Findrik – 3. mjesto u skupini
1XKŽA – Ema Hodak – 1. mjesto finale A
1XKŽA – Ema Vuković – 6. mjesto finale A
2XKMA – Noa Kralj i Leon Opačić – 5. mjesto u skupini
2XKMA – David Mikašinović i Niko Dropulić – 5. mjesto u skupini
1XJMB – Josip Jakšić – 1. mjesto u skupini
1XJMB – Jan Latković – 4. mjesto u skupini
1XJMB – Luka Ranitović – 6. mjesto u skupini
2XJMB – Ruben Selimović i Matija Car – 5. mjesto u skupini
1XJMA – Luka Hajdin – 3. mjesto u skupini
1XJMA – Mauro Bauer – 5. mjesto u skupini
1XJMA – Igor Šušnjar – 4. mjesto u skupini


– Svi naši veslači pokazali su ozbiljnost i polučili dobar rezultat. Za nas nije nikakvo iznenađenje što je Ema Hodak opet bila prva, duže vrijeme je već nepobjediva u svojoj konkurenciji na prvenstvu države i sličnim regatama. Luka Hajdin je zauzeo treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Josip Jakšić je nakon osam mjeseci pauze pobijedio prvaka države. Prvoplasiranom s ove utrke Šimi Ravnjaku je ovo bila posljednja utrka u kategoriji jer na godinu prelazi u kategoriju juniora B gdje ga čekaju naši Jakšić, Latković i Ranitović. Biti će to naša posada četverca na pariće za 2023. godinu – kratko je komentirao nastup svojih veslača trener Zlatko Katušin.

Do kraja ovogodišnje veslačke sezone KAveKAŠe očekuje još Daljnska regata u Zagrebu, prva kriterijska (kontrolna) za reprezentativne posade, održat će se 12. studenoga 2022. godine.

KLUPSKA REGATA

U subotu, 15. listopada na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu karlovački poklonici veslačkog sporta moći će prisustvovati reviji veslačica i veslača Korane koji će se natjecati u sklopu tradicionalne klupske jesenske veslačke regate. Početak je u 10 sati.