OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

VRUĆI VIKEND: RaNovci trčali Dugom Resom, Šalković pobjednica kod žena, Vučković i Pintur zauzeli druge pozicije

Ovaj vikend održale su se dvije utrke u sklopu Grin festa – Dani Duga Rese na kojima su nastupale članice i članovi karlovačke Udruge dodir prirode RaN 047.

U subotu navečer startale su cestovne utrke dužine 3 i 10 kilometara, a u nedjelju trail utrke dužine 8 i 13 kilometara.

Antonio Pintur je stazu od 3 kilometara otrčao je u vremenu 11.03 te zauzeo odlično 2. mjesto. „Cenera“ (10 km) je trčala Darinka Vučković u vremenu 52.16 i također zauzela odlično 2. mjesto.

Utrci u dužini od 8 kilometara trčala je Lea Šipka otrčavši je u vremenu 1:18:08 te je ukupno bila petoplasirana kod žena. Gabrijela Šalković pobijedila je u utrci na 13 kilometara u konkurenciji žena s vremenom 1:26:50, dok je Dominik Seljan u istoj dužini staze utrku završio s vremenom 1:32:06 te zauzeo 10. mjesto.

– Iako je cestovna utrka Grin run startala je u 19 sati vrijeme je bilo teško za trku, vruće i sparno, a staza od 10 kilometara koja se 3 kruga, bila je zahtjevnija, dok se staza od 3 kilometra trčala jedan krug po najljepšim kvartovima grada Duga Rese. Grin trail obje utrke startale su ujutro u 10 sati na “ugodnih” 34 stupnja. Trčalo se na vrh Vinice. Duga staza još oko Vinice pa ponovo na vrh, dok kratka staza s vrha prema cilju – opisuje trasu utrka Gabrijela Šalković.

– Dodala bih još da dolazi period utrka po ekstremnim temperaturama. To će se osjetiti na rezultatima u vremenu. Vrlo je bitno prije utrke se dobro hidrirati kako ne bi došlo do kolabiranja na utrci što se vrlo često događa kada trkači dolaze ne adekvatno pripremljeni za ovakve temperature. Treba biti oprezan! – dodaje za kraj Šalković, pobjednica utrke na 13 kilometara.

Foto: Turistička zajednica područja Četiri rijeke