OSTALI SPORTOVI VESLANJE

VK Korana među najboljim klubovima prvenstva na ergometrima s kojeg su ponijeli 4 medalje – 2 zlata i 2 srebra, VK Karlovac donosi 3 medalje – zlato, srebro i broncu

Veslački klub Jadran Rijeka, u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom (HVS) i ove godine organizirao je 15. izdanje Croatia Open Indoor – Rijeka 2024 – Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima. Najbrojniji su bili mladi veslača u kategorijama kadeta, juniora, zatim hrvatski najtrofejniji veslači iz cijele hrvatske izborne vrste u kategoriji seniora i juniora.

Sedam veslača Veslačkog kluba Korana s ovog natjecanja iz Rijeke u Karlovac donose četiri medalje, a deset veslača Veslačkog kluba Karlovac tri medalje.

U kategoriji juniora B član VK Korana Šime Ravnjak bio je prvi u konkurenciji 88 veslača, odveslavši u vremenu 6:20.7. Leon Opačić je u istoj disciplini koja se na ergometrima vesla u dužini 2000 metara odveslao u vremenu 6:53.9 te zauzeo 22. mjesto

Prvo mjesto osvojio je i Koranaš Josip Jakšić u kategoriji juniora A. U konkurenciji 59 veslača pobijedio je u vremenu 6:19.0. Jan Latković iz istog kluba je zauzeo 35. mjesto (6:45.3). U istoj disciplini veslač Karlovca Tin Jarnjević utrku je završio na 13. mjestu (6:28.3).

Najbolja karlovačka veslačica Ema Hodak je zauzela drugo mjesto s vremenom 7:20,3 nastupivši među juniorkama B. U toj je disciplini nastupilo 35 veslačica. Njen ovogodišnji rezultat je 16 sekundi bolji od njenog prošlogodišnjeg rezultata na ergometrima. U kategoriji juniorki B nastupile su članice VK Karlovca Vita Živčić i Dina Kolar. Vita je završila na 17. mjestu (8:10.9), a Dina na 25. (8:29.5), obje u konkurenciji od 35 veslačica.

Prvi veslač VK Korane Luka Hajdin bio je drugi u kategoriji seniora B, odveslavši 2000 metara u vremenu 5:59.4 što je prvi rezultat jednog Koraninog veslača ispod šest minuta.

Mladi Koranaš Jan Črne nastupio je u disciplini kadeti A zauzevši 11. mjesto među 45 veslača odveslavši u vremenu 7:32.1. Jakov David Vuković iz VK Karlovca je tu utrku završio na 15. mjestu (7:35.7).

  • S osvojenim medaljama naš je klub jedan od najuspješniji na ovogodišnjem prvenstvu. Nastupili smo sa sedam veslačica i veslača od kojih je njih četvero osvojilo medalje, dvije zlatne i dvije srebrne za koje bih mogao kazati da su zlatnog sjaja – zadovoljan je trener Zlatko Minja Katušin.

Član VK Karlovca Niko Kolar, u konkurenciji kadeta B osvojio broncu u konkurenciji 22 veslača. Stazu je odveslao u vremenu 4:19.7. U istoj kategoriji, Kolarov klupski kolega David Karalić (4:20.5) zauzeo je 5. mjesto, a Šimun Ivan Hajsan 9. mjesto (4:33.5).

U kategoriji kadetkinja B zlato je osvojila veslačica Karlovca Ema Tuškan (3:58.3), a srebro Loriana Završki (4:04.4), obje u konkurenciji od 9 veslačica. U ovoj se disciplini na ergometrima veslalo 1000 metara.

Mlada kadetkinja A Tania Cindrić iz VK Karlovca zauzela je 13. mjesto (8:30.0) u konkurenciji 38 veslačica.


Od 2015. godine ovo prvenstvo ima međunarodni karakter. Ovo natjecanje je referentno za veslače iz Slovenije i Hrvatske – za sve članove obje reprezentacije, kao i za one koji to žele postati. Ono je i jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e, činjenica je to koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.