OSTALI SPORTOVI VESLANJE

VESLANJE: U vrlo jakoj konkurenciji Jumbo regate gdje se veslalo na vrijeme svi veslači Korane postigli zadovoljavajuće rezultate

Svi veslački klubovi iz Hrvatske te Ljubljanica iz Slovenije , sveukupno 47 posada s više od 400 veslačica i veslača, nastupilo je na ovogodišnjoj Jumbo regati na jarunskom jezeru u Zagrebu. U vrlo jakoj konkurenciji dobro su odveslali veslači karlovačke Korane od kojih je za istači dva rezultata – kadetkinje Eme Hodak koja je pobijedila finalu A u samcu za kadetkinje A te Igora Šušnjara koji je zauzeo 3. mjesto u samcu za juniore B.

– Naglasio bih da Ema Hodak u tri godine nije izgubila niti jednu utrku u svojoj kategoriji. Sada je promijenila kategoriju i tu se pokazala odličnom. Igor Šušnjar je pak u vrlo jakoj konkurenciji polučio odličan plasman. U konkurenciji su nastupili trenutno najbolji skifisti u kategoriji pa Šušnjarov rezultat ima posebnu težinu. Inače, ovogodišnja Jumbo regata je jača od prvenstva države iz razloga što svatko može veslati u svakoj disciplini. Nije se veslalo na plasman već na vrijeme. Bilo je četiri grupe po osam veslača i svi su veslali na vrijeme. Na primjer, našem Janu Latkoviću je A finale izmaklo za 13 stotinki sekunde, a dubl Jakšić i Ranitović nije ušao u A finale jer je bio kratak za svega 4 stotinke sekunde. Posada koja ih je pobijedila kasnije je u A finalu bila druga. Hoću reći da je ovogodišnja konkurencija bila vrlo izjednačena. Iznimno sam zadovoljan rezultatima kadeta jer je bilo puno posada, a razlika od pobjednika bila je svega 3-4 sekunde. Zadovoljan sam plasmanom i ostalih naših veslača – rekao je Zlatko Katušin, profesionalni trener u Veslačkom klubu Korana.

REZULTATI

U samcu za kadete A Jan Latković zauzeo je 2. mjesto u finalu B. Ukupno je bio osmi a nastupilo je 28 posada. U istoj disciplini Roman Romčević zauzeo je 7. mjesto u kvalifikacijama.

U samcu za kadetkinje A Ema Hodak zauzela je 1. mjesto u finala A nastupivši u konkurenciji 20 posada.

Koranin dvojac na pariće za kadete A s posadom Josip Jakšić i Luka Ranitović zauzeo je 1. mjesto finalu B. Ukupno su bili sedmi od 32 posade.

U samcu za lake juniorke A mlada Lara Mandić zauzela je 2. mjesto u finalu A, a u samcu za lake juniore A u konkurenciji veslača Mauro Bauer zauzeo je 4. mjesto u finalu B. Sveukupno je bio deseti od 16 posada.

U kategoriji samac za juniore B Igor Šušnjar zauzeo je 3. mjesto u finalu A nastupivši u konkurenciji 31 posade skifista.

Tijekom lipnja Korana bi trebala nastupiti na Bledskoj regati u koliko bude održana jer još nije definiran datum održavanja. Početkom srpnja nastupit će na regati Croatia Open koja je bila odgođena zbog pandemije koronavirusa,a onda 10. srpnja na Kupi će biti održana tradicionalna Karlovačka regata.