OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Veslačica Korane Ema Hodak i veslač Karlovca Tin Jarnjević osvojili prva mjesta, KAveKAŠ Luka Hajdin postigao najbolji rezultat na daljinskim regatama

Na jarunskom jezeru u Zagrebu ovog vikenda održana je Daljinska regata na kojoj je Veslački klub Korana nastupio s osam posada. Ujedno je to bi bila posljednja ovogodišnja službena utrka.

VESLAČKI KLUB KARLOVAC: Najbolji ovogodišnji rezultat Tina Jarnjevića

U svom debitantskom nastupu u disciplini skif za juniore A, član Veslačkog kluba Karlovac Tin Jarnjević odlično je odveslao daljinsku utrku osvojivši prvo mjesto u konkurenciji 29 posada. U disciplini dvojac na pariće za juniore Roman Romčević i Luka Ranitović završili su utrku na 10. mjestu nastupivši u konkurenciji 10 čamaca. U skifu za juniore B Zara Cvitešić je utrku završila na 10. mjestu kao i klupski dvojac na pariće. U konkurenciji je sudjelovalo 12 čamaca.

VESLAČKI KLUB KORANA: Hodak 1., Ravnjak 2., dvojac Mikašinović – Opačić 3., Hajdin 8., Jakšić 9., Bauer i Latković 18., Car 23.

Ema Hodak osvojila je 1. mjesto u skifu za juniorke B. U konkurenciji je bilo 12 veslačica. U disciplini seniori A i B i laki seniori A i B nastupilo je sveukupno 18 posada. Luka Hajdin se plasirao na 8. mjesto, peti je u skifu za seniore B, a Mauro Bauer je zauzeo 18. mjesto, četvrti u disciplini skif za lake seniore B. Šime Ravnjak nastupio je u skifu za juniore B gdje je zauzeo 2. mjesto u konkurenciji 19 veslača. U utrci skifova za juniore A Korana je imala tri posade, a u konkurenciji je bilo 29 veslača. Josip Jakšić se plasirao na 9. mjesto, Jan Latković na 18., a Matija Car na 23. mjesto. Koranin dvojac na pariće s posadom David Mikašinović i Leon Opačić zauzeo je 3. mjesto od pet ekipa.

  • Kontinuirano odličan rezultat postigla je Eme Hodak, kao i Šime Ravnjak. Vrijeme, 31:31.34, s kojim je odveslao na ovoj daljinskoj Luka Hajdin najbolji je vremenski rezultat naših veslača na dosadašnjim daljinskim regatama – kratko je komentirao nastup svojih veslača trener Zlatko Katušin.