OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

VARAŽDIN 2023: Nastupila je i nekolicina Karlovčana. Najbolji od njih bio je Davor Mataković iz KA-tima koji je zauzeo 37. mjesto

Ovogodišnje 44. izdanje Novogodišnje utrke u Varaždinu organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suorganizaciji Atletskog kluba Sloboda i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start je točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao gradonačelnik Neven Bosilj.

Ova je jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu koja traje od 1. siječnja 1978. godine. Osim iz svih krajeva Hrvatske, trkači su stigli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Norveške, Srbije i Velike Britanije. U utrci na 4,6 kilometara gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz šest drugih zemalja.

Pobjednici su Ante Živković iz Atletskog kluba Fit i Tea Faber iz AK Dubrovnik. U muškoj konkurenciji drugo mjesto zauzeo je domaći Andrej Hladnik iz AK Varaždin dok je treći bio Josip Meštrić iz BK Maraton Beciklin. Kod žena drugo mjesto osvojila je Simona Jambrošić iz AK Varaždin, a treća je bila Petra Katanec iz Atletskog kluba Dinamo.

Nastupila je i nekolicina Karlovčana. Najbolji od njih bio je Davor Mataković iz AK KA-tim, koji je zauzeo 37. mjesto. Pritom je osvojio i zlatno odličje u svojoj starosnoj kategoriji (iznad 60 godina starosti).

Foto: R. Fajt/Kaportal