OSTALI SPORTOVI TENIS

Umag je dobio novog kralja: Australac nadigrao Wawrinku i preokretom stigao do slavlja unatoč ozljedi

PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN: Postao je prvi australski tenisač s titulom na zemlji nakon Lleytona Hewitta 2009. u Houstonu.

Sporo paljenje motora, dolazak na optimalnu radnu temperaturu i jurnjava prema drugoj tituli u karijeri unatoč borbi s ozljedom. Rezime je to nastupa Alexeija Popyrina u odjavnoj noći Plava Laguna Croatia Opena, u kojoj je igrač iz Sydneyja postao novi kralj umaške zemlje trijumom u finalu nad Stanom Wawrinkom sa 6:7(5), 6:3, 6:4, nakon 2 sata i 36 minuta igre.

Popyrinu je početkom trećeg seta počela kalvarija s bolovima u kvadricepsu desne noge. Izgledao je pomalo grogirano, kao na konopcima. Dobio je veliki zavoj na nozi, popio i tabletu protiv bolova, a u tim je trenucima vidno šepao, nezadovoljno klimajući glavom i razočarano gledajući prema svojim trenerima. Ipak, stisnuo je zube, igrao “va banque” do kraja, a rizici su mu se vratili u vidu plavetnog trofeja umaškog pobjednika.

Bio mu je to drugi finale na ATP razini, a pobjedom je zadržao maksimalan učinak, nakon što je do prve titule u karijeri stigao 2021. u Singapuru. Osim što je postao prvi australski igrač s naslovom u Umagu, postao je i prvi Australac s titulom na zemlji još od 2009., kada je Lleyton Hewitt osvojio naslov u Houstonu.

Izvor: SN Foto: G. Sebelić /CROPIX