GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

UMAG 2023: Solidan nastup mladih karlovačkih skolašica i sokolaša na kvalifikacijskom prvenstvu

U Umagu je održano je 3. kolo kvalifikacija za Višebojsko prvenstvo Hrvatske – regija Zapad. Domaćin je bio Gimnastički klub Umag koji je po prvi puta od svoga osnutka domaćin ovakvog natjecanja. Na samom natjecanju sudjelovalo je 14 gimnastičara i 85 gimnastičarki iz 7 klubova regije Zapad.

Karlovačke Sokolaše na natjecanju su pratile trenerice Petra Furač Bolešić, Robertina Kućan i Anamarija Kovačić Suhin, a na natjecanju su u funkciji sudaca bili i Lovro Čorak, Korina i Lara Belokleić i Jurica Suhin.

  • Gimnastički klub Umag uspješno je organizirao kvalifikacijsko kolo te bi trebao postati redovita “stanica” kvalifikacijskih kola u nadolazećim godinama. Naše gimnastičare i gimnastičarke već za dva tjedna putuju u Rijeku na 4. kolo kvalifikacija za Višebojsko prvenstvo Hrvatske nakon kojeg će biti poznati putnici na državno prvenstvo koje će se održati u Zadru 25. i 26. studenog ove godine – kaže Jurica Suhin, predsjednik GK Sokol Karlovac.

ŽENSKA SPORTSKA GIMNASTIKA

U kategoriji Univerzalni program U2 Lucija Lukežić Štedul osvojila je 3. mjesto, 2. mjesto osvojila je Sara Horvatić iz GK Petrinja, a 1. mjesto Misha Mešter iz ŽGK Vita.
U kategoriji mlađih juniorki slobodnog programa zlatnu medalju osvojila je sokolašica Nera Đurić, srebro Noemi Šabotić iz GK Rijeka, a broncu Ana Rubeša iz ŽGK Vita.
Lara Đurić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki u kojoj je nastupila bez konkurencije.
U kategoriji mlađih seniorki zlato i srebro osvajaju članice karlovačkog Sokola, Jana Gabi Kasunić i Ana Magdalena Fabijanić, dok je bronca otišla u Petrinju zahvaljujući Niki Obradović.
U Obaveznom programu u kategoriji djevojčica Marija Krčel zauzela je 3. mjesto, u kategoriji juniorki Dora Martišković i Nina Miljenović osvojile su zlato i srebro, a srebro i broncu dodale su Mona Šarinić i Ana Ribičić u kategoriji mlađih seniorki.

MUŠKA SPORTSKA GIMNASTIKA

Natjecanje u muškoj sportskoj gimnastici obilježio je vrlo mali broj natjecatelja, svega njih 14, od čega 8 iz GK Sokol Karlovac, 5 iz GK Karlovac te jedan iz GK Rijeka.

U kategoriji mlađih juniora slobodnog programa Filip Štedul osvojio je srebro, a Patrik Rajković broncu. Prvo mjesto pripalo je Lukasu Kukuljanu Mesecu iz GK Rijeka.
U Obaveznom programu u kategoriji juniora 1. mjesto osvojio je Filip Krznar, a 2. mjesto Vito Radaković.
U kategoriji mlađih juniora 1. mjesto osvojio je Andrija Crkvenac, 2. mjesto Kruno Polak, a 3. mjesto Karlo Klarić.