OSTALI SPORTOVI

U sklopu 92. Mrduje 30. rujna  održat će se 2. humanitarna regata ‘Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša’  

Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg premijernog izdanja, Rotary klub Zagreb Medvedgrad i Zaklada hrvatskih sportaša priređuju 30. rujna u Splitu drugo humanitarno jedriličarsko natjecanje, i ovom prilikom u sklopu svjetski poznate Mrdujske regate koja će imati 92. izdanje. Suorganizatori projekta ponovno su Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, ACI, JK Labud i Sportske novosti.

Pod geslom ‘Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša’ na regatnom polju će se, na iznimno kompetitivnim ACI-jevim jedrilicama tipa ClubSwan 36, natjecati pet posada koje će predvoditi skiperi – naši proslavljeni olimpijci i oni koji će to tek postati: Tonči Stipanović, Filip Jurišić, Palma Čargo, Ivan Kljaković Gašpić, Josip Olujić; sportaši: Antonija Mišura, Nikša Kaleb, Karla Šitić, Antonio Šetka, Milivoj Bebić, Josip Reić, Ana i Lucija Zaninović, te predstavnici sponzora.

Na temelju prošlogodišnjeg uspjeha projekta za Zakladu je skupljeno više od 24.800 eura. Ponosni na ostvarene rezultate i sudionike regate – vrhunske hrvatske skipere i druge sportaše te brojne sponzore,   organizatori iskazuju zahvalnost i medijima za ogromnu vidljivost koju je ovaj projekt privukao. O tome svjedoči i videopodsjetnik na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=eV-2J0iFZZU&t=52s

Osim Sportskih novosti, medijsku potporu humanitarnoj regati ‘Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša’ dat će i ove godine Sportska televizija. Također, i ove godine regatu prate sponzori – Amelicor/Klimaoprema, OTP banka, Hrvatski olimpijski odbor i Viva, a za drugo izdanje humanitarne regate sponzorsku obitelj pojačali su Primaco, Messer, BITE ME i Tele2.

Zaklada hrvatskih sportaša neprofitna je organizacija koja pruža financijske i druge potpore vrhunskim hrvatskim sportašima koji su tijekom ili nakon sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije, bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja… Zakladu su u prosincu 2006. godine osnovali Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti, i od tada djeluje pomažući sportašima, sportašicama, u iznimnim slučajevima – i trenerima.

HOO/Vinko Knežević