OSTALI SPORTOVI

U pojedinačnoj konkurenciji Malobabić je osvojila treće mjesto, dok je u paru s Matejom Jeger Majstorović osvojila drugo mjesto

Dugorešanka Ivana Malobabić je u subotu svladala je 22-godišnju Kineskinju Qi Fei, 149. igračicu na svijetu, s 3:1 (8, -3, 8, 6), da bi je u polufinalu zaustavila 24-godišnja Kineskinja He Zhuojiom (77.) s 3:0 (5, 11, 2). U parovima Malobabić i Jeger Majstorović su na kraju zaustavljene tek od Kineskinja Chen Yi i Qi Fei s 3:0 (8, 8, 6).

  • Da mi je netko na početku turnira rekao da ću biti u finalu parova i polufinalu pojedinačnog ne bih mu vjerovala. Čak se nisam dobro ni osjećala na početku turnira. Dvorana mi je bila prebrza i pod premekan. Kako su dani išli sve sam se vise prilagođavala uvjetima i na kraju turnira mogu reci da sam stvarno dobro igrala. U polufinalu sam isto bila dobra, iako rezultat govori drugačije. Ta Kineskinja je dosta neugodna, ne riskira i bilo je šanse za set, ali meč teško. U finalu parova je dogovor bio da damo sve od sebe pa što bude. Tako je i bilo i sretna sam što imam uz sebe Jeger kao partnericu. Očekujem već nove pobjede u parovima sljedeći tjedan u Bugarskoj – istaknula je Malobabić.
  • Turnir je bio izuzetno uspješan, Malobabić je u singlu odigrala turnir života. U polufinalu je bio dobar meč, imala je šansu u drugom setu i da je to dobila možda bi bilo neizvjesnije. Kineskinja je neugodna igračica, ima ‘travu’ na backhandu. U parovima cure su bile fenomenalne, u četvrtfinalu su nadigrale neugodne Francuskinje, u polufinalu kvalitetan par iz Rumunjske. Finale je možda bio njihov najslabiji meč, osjetio se i umor i psihički pad nakon pet-šest dana igranja. I ostale djevojke su odigrale dobar turnir, svakako imamo potencijal – istaknuo je izbornik Dragutin Šurbek.

Izvor: HSTS