OSTALI SPORTOVI

U Karlovcu predstavljeno drugo izdanje Quattro River Rally-a

Utrka će biti održana na cestama Karlovačke županije od 31. ožujka do 2. travnja. Organizator i ovog drugog izdanja utrke po Karlovačkoj županiji je Auto klub Delta iz Zagreba. Suorganizatori su Karlovačka županija i Grad Karlovac.

Natjecanje starta i završava u centru Karlovca, a iznimno atraktivni brzinski ispiti uz četiri rijeke u najvećem će se dijelu odvijaju na području Karlovačke županije, gradova Karlovca, Duge Rese, Slunja i Ozlja te općina Netretić, Barilović i Generalski Stol.

Očekuje se nastup 60-ak posada iz više europskih zemalja, a kako se dio natjecanja odvija na cestama po kojima će se u većem dijelu tri tjedna kasnije voziti Svjetsko prvenstvo WRC Croatia Rally očekuje se i nastup više WRC2 posada iznimno zanimljivih publici koje će iskoristiti Quattro River Rally kao pripremu za WRC Croatia Rally. N

Direktorica utrke Mirjana Šimek Bilić istaknula je da će utrka trajati tri dana i većim dijelom bit će vožena u Karlovačkoj županiji, jednim manjim dijelom u Zagrebačkoj županiji.

  • Sve počinje u petak, kada će biti otvoren servis u Sportsko-rekreacijskom centru Korana. Ceremonijalni start bit će u subotu u 14 sati u Radićevoj ulici u Karlovcu, a tu će biti i ceremonijalni cilj u nedjelju u 19 sati, Dio brzinskih ispita vozit će se na stazama na kojima se vozi WRC. – rekla je Mirjana Šimek Bilić.

Drugo izdanje Quattro River Rally-a najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Karlovačke županije. Najavili su je Vladimir Golub i direktorica utrke Mirjana Šimek Bilić, karlovački gradonačelnik Damir Mandić i županica karlovačka Martina Furdek Hajdin, vozač Željko Magličić i pjevač Sandi Cenov, koji će na utrci biti predvozač.

Ovo natjecanje je međunarodno upisano u kalendar Svjetske automobilističke federacije FIA, a boduje se za Alpe Adria Rally Cup, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske i za prvenstvo Hrvatske.