MAČEVANJE OSTALI SPORTOVI

TURNIR U POLJSKOJ: Jakov Božić (do 13 godina) je sa 6 pobjeda i 3 poraza završio na 15. mjestu od 114 natjecatelja

Mladi članovi Mačevalačkog kluba Karlovac su u poljskom Wroclawu nastupili na međunarodni turnir za mlađe dobne kategorije. Ukupno je nastupalo 30 država s tri kontinenta.

– Turnir je uz Pariz najjači međunarodni turnir za mlađe dobne kategorije na svijetu – tvrdi trener Krešimir Profozić.

Nastupili su u disciplini floret a najbolji rezultat ostvario je Jakov Božić u kategoriji dječaka do 13 godina. Sa šest pobjeda i tri poraza završio na 15. mjestu od ukupno 114 natjecatelja u njegovoj kategoriji.

  • U grupnom dijela natjecanja ostvario četiri pobjede i poraza, dok je u eliminacijskom djelu natjecanja, u kojemu se posebno ističe borba za ulazak među 16 najboljih, pobijedio predstavnika Njemačke koji je nakon kola zauzimao prvo mjesto na rankingu i protiv kojega niti jedan protivnik u grupi nije ostvario niti jedan bod. Jakov je tu borbu pobijedio 12:8 da bi za ulazak među osam najboljih izgubio istim rezultatom od borca iz Mađarske – objašnjava Profozić.

U istoj kategoriji David Kruhek je s dvije pobjede u kolu prošao u eliminacijski dio natjecanja i na kraju završio na 77. mjestu od 114 boraca.
U kategoriji do 11 godina najbolji rezultat ostvario je Mislav Ostarčević. Nakon odlično odrađenog grupnog dijela natjecanja u kojem je ostvario četiri pobjeda i jedan poraz nanizao još dvije pobjede u eliminacijskom dijelu natjecanja i s time završio turnir na 12. mjestu u konkurenciji od 85 boraca. U istoj kategoriji odlične borbe u grupi prikazao je i Leonard Baršić-Ilić uz četiri pobjede i jednim porazom, ali s lošijom borbom i porazom 8:6 u prvoj eliminacijskoj borbi, natjecanje je na kraju završio na 35. mjestu od 85 natjecatelja.
U kategoriji do 15 godina Niko Adam ostvaruje jednu pobjedu u grupi te je natjecanje završio na 85. mjestu od 110 natjecatelja.

Foto: facebook