BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

TROFEJ UČKA 2022: Boris Basta stari-novi prvak Hrvatske u cestovnom usponu u kategoriji Master C

U Matuljima je održano 44. izdanje Trofeja Učka, biciklistička utrka koja je ujedno i brdsko prvenstvo Hrvatske na cesti.

Na stazi Matulji-Veprinac-Poklon (Učka) dugačkoj 14 km, nastupili su i karlovački biciklisti članovi BBK T-Rex: Boris Basta, Domagoj Milaković, Boris Simić, Zvonimir Klarić, Zoran Vučković i Darinka Vučković.

Basta je ponovio uspjeh od prošle godine pobijedivši u kategoriji Master C i tako postao stari-novi prvak Hrvatske u usponu. Vučković je bio peti u Master C, Simić je zauzeo 7. mjesto, Milaković 10., a Klarić 16. mjesto u Master B. Pošto nije bilo minimalno tri natjecateljice Darinka Vučković je morala nastupiti u kategoriji muškaraca gdje je zauzela 10. mjesto u kategoriji Master C.

TOUR DE MARČA: Epik tim (Basta i Milaković) sedmi, Klarić peti u kategoriji Sport

Karlovački T-Rexovci nastupili su i na utrci MTB Tour de Marča. Start utrke je bio ispred imanja „Stara Marča“ u šumi Marča koja je udaljena 11 kilometara od Ivanić Grada.

  • Dužina jednog kruga je 23,65 kilometara od čega se 60 posto dužine kruga vozi po zemljanim šumskim putovima a ostalih 40 posto po makadamu. Staza kroz šumu Marča je bila prepuna brzih spustova i strmih uspona – objašnjava težinu staze Domagoj Milaković.

Sudionici MTB utrke natjecali su se u timskoj Epic kategoriji ukupne duljine 46 km (2 kruga) te Sport kategoriji duljine 23,6 km (1 krug). U timskoj Epic kategoriji nastupili su Boris Basta i Domagoj Milaković i zauzeli 7. mjesto, dok je u kategoriji Sport Zvonimir Klarić zauzeo 5. mjesto.