BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

TOUR DE FRANCE: Kažnjeni motociklisti koji su na posljednjem usponu 14. etape spriječili Pogačarov napad

Prema francuskim novinama L’Equipe, oba vozača će morati propustiti nedjeljnu etapu prije nego što se mogu vratiti u karavanu koja prati vozače Toura u utorak. Riječ je o motociklistu s reporterkom Francuske televizije i motociklistu koji je prevozio fotografa L’Equipa, navodi ugledni francuski list.

Tadej Pogačar je u 14. etapi od Annemassa do Morzinea zauzeo drugo mjesto, ali je izgubio jednu sekundu od Danca Jonasa Vingegaarda i ukupno zaostaje deset sekundi za prošlogodišnjim pobjednikom. Što je moglo završiti drugačije da dvojica motociklista 500-tinjak metara prije vrha prijevoja Joux Plane nisu prepriječila cestu i tako spriječila Pogačarev napad. Motociklisti nisu na vrijeme ubrzali, a 24-godišnjak iz Klanca pri Komendi morao je zaustaviti svoj drugi napad na strmom prijevoju. Na usponu se okupio i veliki broj gledatelja koji su biciklistima pripremili usku barijeru.

Vodstvo utrke kaznilo je motociklista zbog “nepoštivanja novinarskih pravila” zabranom vožnje među biciklistima u 15. etapi. Ovo će započeti u nedjelju u Les Getsu i završiti u Saint-Gervaisu ispod Mont Blanca nakon 179 km.

  • Dvojica vozača nisu imala ubrzanje i morao sam prekinuti napad, jer nisam imao više snage u nogama. U tom trenutku uspon je za mene bio gotov. Ako podvučem crtu na cijeli dan, bilo je stvarno super. – rekao je za RTV Slovenija Pogačar.

Izvor: Novi list Foto REUTERS