MAČEVANJE OSTALI SPORTOVI

TORINO (ITALIJA): Gojaku zlatna sredina na međunarodnom turniru Grand Prix za floret

Antonio Gojak je nastupio za seniorsku reprezentaciju na Grand Prix-u za floret u Torinu (Italija). Uz svjetsko i europsko prvenstvo ovo je, tvrde najjače natjecanje na svijetu. Nastupilo je 225 boraca iz 51 države, s pet kontinenata.

  • Koliko je ovo natjecanje zaista jako najbolje govori podatak da je na njemu nastupilo više od 60 seniorskih boraca s medaljama osvojenim na Olimpijskim igrama te svjetskim i europskim prvenstvima i kupovima. – objašnjava Krešimir Profozić, trener u MK Karlovac.
  • Dakle, Gojak dobro odradio grupni dio natjecanja upisavši tri pobjede protiv zaista jakih boraca i reprezentativaca Argentine, Poljske i Hong Konga te imaisto toliko poraza od reprezentativaca iz Velike Britanije, Singapura i Austrije. S tim je rezultatom prvu eliminacijsku borbu bio slobodan. Za ulazak među najboljih 96 na turniru izgubio od reprezentativca SAD-a rezultatom 15:7. Na kraju je turnir završio na 141. mjestu u konkurenciji od 225 najboljih boraca na svijetu. – kaže Profozić i dodaje:
  • Ako se uzme u obzir da Antonio zbog trenutne prilagodbe poslovnih obaveza s treningom i turnirima ne trenira u punom režimu, te da je u eliminacijskoj borbi protiv Amerikanca mačevao s ozlijeđenom rukom, kao i činjenica da ima tek 22 godine, vjerujem je da od njega u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate. Najbolje tome u prilog govori i 5:3 pobjeda u grupnoj fazi natjecanja protiv reprezentativaca Argentine, Augusta Antonia Servella, trenutno 40. seniora na Svjetskoj rang listi te nekadašnjeg Top 10 juniora na Svjetskoj rang listi, kao i osvajača svjetskih juniorskih kupova. Antonio je pobijedio u iznimno atraktivnoj borbi. – zaključuje Profozić.

MEDITERANSKE IGRE: Božić 7. i 15., Bublić 22.

Luka Bublić i Jakov Božić nastupili su za reprezentaciju Hrvatske na Mediteranskim igrama u Zagrebu. Prvi dan su nastupili u konkurenciji kadeta U-17. U grupnom dijelu natjecanja Bublić ima dvije pobjede i tri poraza, a Božić ima dvije pobjede i četiri poraza.

Nakon grupne faze natjecanja Bublić je dobio je prvu eliminacijsku borbu protiv reprezentativca Španjolske s rezultatom 15:9. Poslije je izgubio borbu od kasnijeg osvajača turnira iz Egipta za ulazak među osam najboljih. Božić je izgubio prvu eliminacijsku borbu od reprezentativca iz Grčke te je natjecanje na koncu završio na 15., a Bublić na 22. mjestu u konkurenciji od 27 boraca iz sedam država.

  • Ako se uzme u obzir da je Luki Bubliću ovo prvi turnir nakon ozljede noge koju nije zaliječio do kraja. Jakov Božić po godinama još uvijek nije kadet pa rezultati koje je pokazao su zadovoljavajući. – kaže njihov trener.

Drugi dan natjecanja na borilište su izašli Jakov Božić i David Kruhek u kategoriji mačevalaca do 15 godina. Kruhek nije zabilježio niti jednu pobjedu, a Božić u grupi upisao četiri pobjede i dva poraza. Nakon toga prolazi i prvu eliminacijsku borbu. U borbi za medalju upisao je poraz. Natjecanje završava na 7. mjestu u konkurenciji 14 boraca iz četiri države.

Foto: MK Karlovac