OSTALI SPORTOVI TENIS

Tomislav Poljak: Čim smo saznali za informaciju da je Dimitrov zaražen kontaktirali smo epidemiologe u Karlovcu

Dimitrov je nastupio u Zadru na humanitarnom Adria Touru gdje su bili i mladi tenisači Karlovca, njih desetoro u pratnji petoro roditelja. Na Kid’s Dayu družio se s mladim tenisačima, među kojima su bili i članovi karlovačkog kluba. Druživši se sa sudionicima tog teniskog spektakla postavlja se pitanje jesu li došli u doticaj s Covidom-19.

Nažalost, sportska vijest o tome da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov objavio da je zaražen korona virusom vrtoglavo obišla Hrvatsku i svijet, a organizatore i sve ostale sudionike te publiku ovog zadarskog teniskog spektakla ostavilo je u šoku.

Dimitrov je napustio natjecanje nakon samo jednog odigranog susreta s našim Bornom Ćorićem, i to zbog toga jer se nije osjećao dobro. Nakon saznanja da je bugarski tenisač pozitivan na Covid-19, otkazano je finale Adria Toura u Zadru.

– Čim smo saznali za informaciju da je Dimitrov zaražen kontaktirali smo epidemiologe u Karlovcu i tražili upute. Kontaktirali smo i sve roditelje naših mladih članova koji su bili u Zadru. Ne želimo ništa riskirati postupit ćemo prema naputcima epidemiologa, izgledno je da ćemo u samoizolaciju – kaže predsjednik TK Karlovac Tomislav Poljak.

Desetero djece i šestero odraslih iz TK Karlovac u ponedjeljak ujutro testirano je na koronavirus te im je određena samoizolacija. Tako je, naime, odlučio karlovački Zavod za javno zdravstvo. Čekaju se rezultati testova no bez obzira na ishod testiranja, i tenisači i njihova pratnja idu u samoizolaciju na 14 dana i pratit će se njihovo zdravstveno stanje i stanje njihovih ukućana, rekao je Hini dežurni epidemiolog.

Predsjednik Teniskog kluba Karlovac Tomislav Poljak, koji nije bio u Zadru smatra da je sve pod kontrolom, a kako su im stručnjaci rekli “da je u ovom slučaju opasnost od obolijevanja od COVID-19 minimalna, ali da treba provesti proceduru za sprječavanje širenja zaraze“.

– Sada je vrijeme teniskih turnira, održavaju se svuda po Hrvatskoj, u samoizolaciji će završiti mnogi od prijavljenih igrača i u Hrvatskom teniskom savezu je – kaže Poljak.

U Zadru je ostao član šireg Organizacijskog odbora turnira iz Upravnog odbora karlovačkog kluba Robert Crevar te će tamo i ostati u izolaciji. Naglasio je kako nitko od karlovačkih mladih tenisača nije bio u izravnom kontaktu s Dimitrovom, koji je već na turniru razvio i simptome bolesti.

Troje mladih karlovačkih tenisača je nakon Zadra nastupilo u subotu i u nedjelju u Vrbanićevom perivoju na prvenstvu Središnje Hrvatske za igrače do 12 godina. Polufinale i finale koje se treba odigrati u ponedjeljak, 22. lipnja je otkazano.