OSTALI SPORTOVI SPORT OSOBA S INVALIDITETOM

TENISKI TURNIR ZA OSOBE S INVALIDITETOM: Sljedeća postaja pobjednika su paraolimpijske igre u Tokiju

Završio je jedanaesti po redu Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, koji se od 4. do 6. lipnja održao u Zagrebu.

U tri dana turnira odigrano je ukupno 66 mečeva s 29 muških natjecatelja i 11 ženskih natjecateljica iz ukupno 19 zemalja iz cijelog svijeta. Pobjednik muškog turnira je Ben Weekes iz Australije, a ženskog Maria Florencia Moreno iz Argentine, dok su pobjednici muških parova Francuz Nicolas Charrier i Jose Pablo Gil Rodriguez s Costa Rice, a ženskih Argentinka Maria Florencia Moreno i Španjolka Lola Ochoa.

– Čestitke našim pobjednicima! Završilo je još jedno izdanje turnira i zaista smo, kao i prošlih godina, uživali u tenisu i sjajnoj atmosferi. Hvala svim volonterima i svim igračima i nadamo se da će 12. Sirius Open biti otvoren i za gledatelje, a mi ćemo se potruditi da im ponovno osiguramo sjajne teniske mečeve kao i ove godine – rekao je Bojan Kovač, direktor turnira Sirius Open.

Sirius Open dio je međunarodnog UNIQLO Wheelchair Tenis Toura te je posljednji turnir ove godine na kojem su natjecatelji imali mogućnost skupljati bodove, stoga ne čudi što je interes i entuzijazam igrača bio prilično velik. Ovaj turnir osim što potiče sportsku izvrsnost svih osoba s invaliditetom koje žele sudjelovati i uživati u tenisu, njegov cilj je i promocija tenisa u kolicima u hrvatskoj javnosti, a i šire.

Organizator, istoimeni teniski klub Sirius, osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja teniskog sporta te uključivanjem u rad kluba što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Izvor: Večernji list Foto: Sirius Open