OSTALI SPORTOVI TENIS

TENISAČICA OTKRILA: ‘Rekli su mi – bolje je dobro izgledati i biti u Top 20, nego biti broj 1 …‘

Trenutačno 38. tenisačica svijeta Sorana Cîrstea, podigla je puno prašine izjavom u rumunjskom podcastu “La Fileu”. Kontroverzna izjava, točnije prisjećanje, odnosi se na njenog bivšeg sponzora, poznatog proizvođača sportske opreme, čiji su zastupnici navodno imali neobične komentare oko izgleda sportašica.

  • S obzirom na to kako su uvijek smatrali da izgledam dobro, uvijek su mi govorili “bolje je dobro izgledati i biti među 20 najboljih igračica svijeta, nego biti najbolji na svijetu, ali ružan”. Kad ste u top 20 onda je na svakom turniru gužva, zato su smatrali kako je izgled važniji. I oni imaju svoje kvote, to je tržište – rekla je Rumunjka.

Zatim je dodala kako sportašice iz istočnog dijela Europe nemaju ugovore poput nekih drugih.

  • Plaćeni ste na temelju koliko toga prodate. Najbolje su plaćene Amerikanke, Kineskinje i Japanke. Osaka pogotovo, u posljednjih godinu dana bila je najbolje plaćena sportašica. Velika Britanija, Španjolska ili Francuska također uspijevaju prodati, Istočna Europa zapravo i ne prodaje. Puno ovisi o vama, kao osobnosti, što inspirirate, kako se prezentirate – rekla je Cîrstea.

Izvor: SN/JL Foto: Instagram screenshot