OSTALI SPORTOVI TENIS

TENIS (U-16): Dodig, Jurina i Rakonić odabir izbornika Dejana Gačića za Europsko prvenstvo

Donedavni profesionalni teniski trener u Teniskom klubu Karlovac a od nedavno trener i osnivač novoga karlovačkog Teniskog kluba TAG (Teniska akademija Gačić) izbornik je hrvatske juniorske reprezentacije U-16 za nastup na prvenstvu Europe.

Prvenstvo se održava u Manheimu, a Gačić je odabrao Osječanina Mateja Dodiga (TK Olimpija) i Zagrepčane Patrika Jurinu (HTK Zagreb) i Frana Rakonića (TK Top Spin).

Osim Hrvatske i domaćina Njemačke na natjecanju nastupaju juniori Srbije, Bugarske, Austrije, Latvije i Luksemburga. Dvije najbolje reprezentacije izborit će nastup na finalnom natjecanju ekipnog Europskog prvenstva do 16 godina, koje se pod nazivom Summer Cups BNP Paribas igra u francuskom gradu Le Touquetu od 2. do 4. kolovoza.

Dejan Gačić nositelj je najviše A teniske licence i već godinama nezaobilazna karika u stvaranju mladih hrvatskih teniskih nada. Više od desetljeća izbornik je mlađih i juniorskih dobnih kategorija i dječaka i djevojčica, a sve prema potrebi Hrvatskog teniskog saveza. HTS jako cijeni rad i rezultate karlovačkog stručnjaka, nekad i samog odličnog prvoligaškog igrača.

Foto: Facebook