OSTALI SPORTOVI TENIS

TENIS: Naslovi u Ogulin i Samobor, Karlovčanin Ivano Alić do polufinala singla

Na terenima Teniskog kluba Karlovac u Vrbanićevom perivoju na Korani i u suorganizaciji s Gradskom četvrti Zvijezda u nedjelju je završeno prvenstvo Središnje Hrvatske za djevojčice i dječake do 12 godina.

U konkurenciji 14 djevojčica naslov je osvojila Leona Juraj Špirić iz TK Samobor pobjedom nad Ogulinkom Marinelom Mihalić. Najteži meč na putu do naslova Juraj Špirić imala je u četvrtfinalu, u kojem je u tri seta bila bolja od Karlovčanke Nele Ban. Karlovčanka je do četvrtfinala, u round robin grupi, ostvarila dvije uvjerljive pobjede (uz jednu predaju bez borbe) pokazavši odličan tenis.

Druga karlovačka predstavnica u singlu Lucija Vojak također je zapela u četvrtfinalu nakon što je u grupi ostvarila po jednu pobjedu i poraz. Od nje je bila bolja finalistica Mihalić 6-0, 6-1. U konkurenciji četiri ženska para Vojak je s Alisom Emom Jurjević (TK Samobor) poražena u finalu od ogulinskog para Mihalić/Sabljak.

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji naslov je otišao u Ogulin. U neizvjesnom finalu Deni Brozović bio je bolji od klupskog kolege Ivana Hasana. Pobjednik Brozović je u polufinalu sa 6-4, 6-1 izbacio jedinog domaćeg predstavnika Ivana Alića.

– Napomenuo bih da su svi troje predstavnika našeg karlovačkog kluba ulazno 2009. godište, te da su tek napunili, ili do kraja godine trebaju napuniti 11 godina. Sve ih, uz ostale klupske suigračice i suigrače koji su zbog drugih obaveza morali preskočiti ovaj turnir, ovog tjedna čeka nastup na državnom prvenstvu do 12 godina u Zadru – kaže član Upravnog odbora TK Karlovac Davor Dupljak.

Ivano Alić s medaljom

REZULTATI FINALA

Dječaci pojedinačno: Brozović (Ogulin, 2) – Hasan (Ogulin, 1) 4-6 6-2 7-5
Dječaci parovi: Brozović/Haligalić (Ogulin, 1) – Hasan/Jerak (Ogulin, 2) 6-1 6-2.
Djevojčice pojedinačno: Juraj Špirić (Samobor, 1) – Mihalić (Ogulin, 2) 6-2 6-3.
Djevojčice parovi: Mihalić/Sabljak (Ogulin, 1) – Jurjević/Vojak (Samobor/Karlovac, 2) 6-0 6-1.