OSTALI SPORTOVI VESLANJE

SVJETSKO PRVENSTVO: Tri olimpijske kvote, dva A finala i srebro, rezultat je nastupa hrvatskih veslača u Beogradu

Medalju su osvojili Valent i Martin Sinković, njihova već deveta svjetska, drugo srebro uz šest zlata i jednu broncu u tri različite discipline. Niz su započeli zlatom u četvercu na pariće 2010. godine, ovo je bilo deseto svjetsko prvenstvo od tada, oni su se kući devet puta vraćali s odličjem oko vrata. Jedino što možeš je reći: “svaka vam čast i sva sreća da vas imamo”.

Damir Martin je ulaskom u A finale samaca priredio jedno od većih iznenađenja SP, koliko god mi uvijek vjerujemo u njega. Četvrti put se plasirao na Igre, treći put uzastopno u samcu što je rezultat za duboki naklon. U A finalu više nije bilo “goriva” za borbu s najboljima u ovoj disciplini, završio je šesti, ali to mu neće nimalo pokvariti zadovoljstvo s kojim odlazi iz Beograda. Nema ni razloga.

Treću olimpijsku kvotu izborili su Anton i Patrik Lončarić u dvojcima ‘bez‘ i tako zaokružili odličan nastup u Beogradu, koji će pak sestrama Ivani i Josipi Jurković ostati mjesto kojeg se nikako neće sjećati po dobrome. Blizanke s Korčule morale su prekinuti nastup tijekom Svjetskog prvenstva zbog bolesti koja je posljednjih dana izazivala strah među svim veslačima, a one su imale nesreću pokupiti zarazu.

Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu bili su i KAveKAŠi, trener Zlatko Katušin i član Uprave VK Korana Ivan Volović. Na slici su u društvu jednog od ponajboljih veslača s ovih prostora Zoranom Pančićem. Osvajao je medalje na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima. Obje olimpijske medalje osvojio je sa Miloradom Stanulovom u dubl skulu (1980. u Moskvi i 1984. u Los Angelesu). Bio je i višestruki prvak Balkana i Jugoslavije.

Foto: P. Milosavljević/CROPIX, Privatna arhiva