KUGLANJE OSTALI SPORTOVI

SVJETSKO PRVENSTVO: Ogulinskim kuglačicama četiri svjetska zlata i bronca!

Ogulinske kuglačice uvjerljivo su najbolje ogulinske sportašice svih vremena. Pretvoreno u brojke osvojile su s ovih 5 medalja iz Slovenije, sveukupno čak 23 medalje sa svjetskih prvenstava.

U Sloveniji se igralo Svjetsko kuglačko prvenstvo za mlađe juniore (U-18) i juniore (U-23), a Hrvatska kuglačka reprezentacija je na natjecanjima koji su se održali u Kranju i Kamniku osvojila 14 medalja te je proglašena najboljom nacijom Svjetskog prvenstva U-18 i drugom najboljom nacijom Svjetskog prvenstva U-23. Ovom sjajnom uspjehu doprinijele su i kuglačice iz Ogulina, čak četiri su nastupile u hrvatskoj reprezentaciji.

Na 14. Svjetskom prvenstvu U-18 kuglači i kuglačice su osvojili 4 zlatne i 2 brončane medalja, a Hrvatska je bila zlatna i u poretku nacija. Ekipno zlato osvojila je između ostalog i dojučerašnja kuglačica ŽKK Ogulin Anamarija Grdić.

Na 20. Svjetskom prvenstvu U-23 kuglači i kuglačice osvojili su ukupno 3 zlatne, 1 srebrnu i 4 brončane medalje, a Hrvatska je bila srebrna u poretku nacija. U reprezentaciji juniorki Hrvatske koja je osvojila zlatnu medalju igrale su čak tri bivše kuglačice Ogulina, Venesa Bogdanović, Ivana Neralić i Iva Cindrić. Pored ove četiri ekipne zlatne medalje ogulinskih kuglačica, još jednu brončanu dodala je i Iva Cindrić osvajanjem 3. mjesta u tandemu sa Bornom Bakranom.

Ogulinske kuglačice su tako uvjerljivo najbolje ogulinske sportašice svih vremena. Pretvoreno u brojke osvojile su sa ovih 5 medalja iz Slovenije, sveukupno čak 23 medalje sa svjetskih prvenstava, što kao članice ŽKK Ogulin, što kao članice drugih klubova u koje su prešle iz Ogulina, u kratkom razdoblju od 2009.godine do danas. Od te 23 svjetske medalje, 12 je zlatnih, 4 srebrne i 7 brončanih! Te medalje osvajale su, podsjetimo, kronološkim redom: Ruža Neralić, Marija Zver, Ivana i Matea Juričić, Jasmina Dubić, Valentina Prpić, Matea Gašparović, Iva Cindrić, Anamarija Grdić, Ivana Neralić i Venesa Bogdanović.

Kada svjetskim medaljama pridodamo još i preko 45 medalja sa državnih prvenstava osvojenih u posljednjih 10-ak godina, možemo zaključiti da su ogulinske kuglačice najsjajniji primjer uspješnosti ogulinskog sporta.

Tekst : Darko Pribanić Foto: HKS