INLINE HOKEJ OSTALI SPORTOVI

SVJETSKO PRVENSTVO: Karlovčanke i trener pozvani u hokejašku reprezentaciju

Mia Primužak, Lucija Špigelski, Dora Spudić, Mia Šnajder, Dorontina Lekaj, Tena Pudina i Ana Katušin – sve članice karlovačkog Inline hokejaškog kluba i trener Matija Ratkaj (pomoćni trener) u sastavu su hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu za žene koje će se održati u Južnoj Africi od 20. do 26. veljače 2023. godine.

Hrvatska je u grupi s Južnom Afrikom, Australijom, Belgijom, Novim Zelandom i Turskom.

GLOBAL GIRLS GAME 2023

„Prijateljska utakmica hokejašica dio je globalnog događaja koji organizira IHF u svrhu promoviranja i popularizacije ženskog hokeja. Rezultati svih odigranih utakmica na cijelom svijetu će se zbrojiti, no glavni cilj ove akcije je okupljanje i osnaživanje svih djevojčica i djevojaka koje treniraju ovaj lijepi sport“, poručuju iz karlovačkog kluba.

Na ovom globalno događaju sudjelovale su i Karlovčanke: Elena Zagudajev, Maja Stražanac, Mia Šnajder, Lucija Špigelski, Nikolina Gačić, Josipa Zagudajev, Ana Hajsan, Dorontina Lekaj, Ana Katušin, Andreja Barberić, Mirta Sertić, Kaja i Jana Pavlaković, Mia Tuškan, Mia i Lucija Mejaški, Dora Spudić, Tena Pudina.

SENIORSKA EKIPA: Nastupili na prvenstvu Slovenije i Hrvatske

Seniorska momčad IHK Karlovac su u Državnom prvenstvu Slovenije odigrali utakmicu 9. kola protiv momčadi HK Prevoja i upisali poraz od aktualnih osvajača Kupa Slovenije s rezultatom 5:2.

Za Karlovac su nastupili: Pletikosić, Ratkaj, Banay, Kirš, Pavlaković, Markezić, Primužak, Kraščić, Milakara i Knežević.

Seniori su odigrali i dvije utakmice Prvenstva Hrvatske upisavši dvije pobjede. Zadar su svladali s rezultatom 7:3 a Dolenjske Toplice sa 7:2.

Igrali su: Pletikosić, Štedul, Kraščić, Markezić, Brckan, Pavlaković, Banay, Kirš i Primužak.
Karlovčani su prvi na domaćoj ljestvici sa svih 8 pobjeda iz 8 utakmica.

MLAĐE KATEGORIJE: Nastupili s tri kategorije hokejaša

U dvorani u bivšoj vojarni na Luščiću odigrano 4. kolo Državnog prvenstva Slovenije za mlađe kategorije. Članovi Inline hokej kluba Karlovac nastupili su u svim kategorija od U-9 do U16.

REZULTATI
U-11: Karlovac – Bura Zadar 5:2
U-11: Karlovac – Dinamiti Horjul 2:2
U-13: Karlovac – Dolenjske Toplice 1:2
U-13: Karlovac – Dinamiti Horjul 1:2
U-13: Karlovac – Samobor 4:1
U-16: Karlovac – Samobor 14:2

Izvor: IHK Karlovac