OSTALI SPORTOVI VESLANJE

STRUČNO USAVRŠAVANJE: Juraj Rudar iz Korane, Tihomir Jarnjević i Branislav Romčević iz Karlovca, položili ispit za licenciranog veslačkog trenera

U zagrebačkom Hotelu Westin u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije (HOA) održana je svečana dodjela uvjerenja za osposobljavanje veslačkih trenera. Naime, HOA je dobila još 19. srpnja 2022. godine odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za provođenje programa osposobljavanja za poslove trenera veslanja u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom (HVS).

Iz Veslačkog kluba Korana uspješno je, nakon šest mjeseci školovanja, ispit za trenera veslanja položio Juraj Rudar te od sada ima zvanje licencirani veslački trener. Iz Veslačkog kluba Karlovac za zvanje licenciranog trenera veslanja položili su Tihomir Jarnjević i Branislav Romčević.

Od ukupno 19 polaznika koji su se prijavili u prvoj skupini, tri su žene i 16 muškaraca. S obrazovnim programom započeli su 25. studenoga 2022. u prostorijama Doma sportova u Zagrebu. Program se povodio redovitom i konzultativno-instruktivnom nastavom u trajanju od 304 sati. Teorijski dio programa izvodio se u trajanju od 121 sat, vježbe 63 sati, a praktična nastava bila je u trajanju od 120 sati.