OSTALI SPORTOVI STRELJAŠTVO

Streljački klub Duga Resa viceprvak Hrvatske, Tvrtko Vrcić zlatni u kategoriji mlađih juniora

Na Prvenstvu Hrvatske za juniore u gađanju zračnim oružjem po međunarodnom ISSF programu održanom u subotu u Vinkovcima ekipa Streljačkog kluba Duga Resa u sastavu Tvrtko Vrcić, Filip Maletić i Matej Merkaš sa pogođenih 1795,4 krugova osvojila je 2. mjesto i naslov viceprvaka Hrvatske u disciplini 10 metara zračna puška ISSF 60 hitaca.

Prvo mjesto osvojila je ekipa zabočkog Tekstilca sa pogođenih 1822,0 krugova a 3. mjesto sa pogođenih 1783,6 krugova osvojila je ekipa zagrebačkog Končara.

U pojedinačnom dijelu natjecanja Dugorešanin Tvrtko Vrcić je sa 616,1 krugova osvojio naslov prvaka Hrvatske u kategoriji mlađih juniora ispred Luke Jambreuša iz koprivničke Podravke sa 615,7 krugova i Darka Tomaševića iz SK Bolman sa 613,5 krugova. Filip Maletić osvojio je 9. mjesto, Matej Mekaš 24. mjesto i Dino Plavetić 25. mjesto.

U kategoriji juniora Vrcić se kao drugoplasiran kvalificirao u finalno gađanje te na kraju osvojio 4. mjesto sa pogođenih 202,2 krugova. Maletić je osvojio 11. mjesto, Merkaš 27. mjesto i Plavetić 28. mjesto.

PRVENSTVO ZA VETERANE

Istoga dana je u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za veterane u disciplinama pištolj i revolveri puška veliki kalibar i zračna puška serijska. Nastupili su Branko Petrak i Nikola Vedaić u disciplini 25 m pištolj i revolver središnjeg paljenja serijski 15+15 hitaca. Branko Petrak je u svojoj kategoriji „C” osvojio 4. mjesto sa pogođenih 213 krugova a Nikola Vedaić u kategoriji “B” 16. mjesto sa 162 krugova.

Tekst i foto: Hrvoje Petanjek