BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

Srce Velebita pedalira i u 2020. godini

Slijedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, uz sve nužne mjere opreza i zaštite od COVID-19, prvo kreće biciklijada Sveti Rok MTB od 12.-14. lipnja 2020. godini.

Za sve zaljubljenike u planine i bicikle panoramski pogled na Liku i Jadran najveći je izazov za bolje upoznavanje ovih predjela koji ostavljaju bez daha.

“Vrijeme je za dobre vijesti, a one su uvijek vezane uz projekte mobilnosti udruge Srce Velebita. Udruga je u razdoblju od kraja svibnja do sredine rujna osmislila tri biciklijade i jednu MTB utrku na području Parka Velebit i općine Lovinac”, javljaju nam vrijedni biciklistički entuzijasti iz Like.

U petak 12. lipnja održane su predviđene su vođene bike & hike ture- na Tulove grede, 45 km biciklom i 2,5 sata pješice odnosno na Zir, 30 km biciklom i 2,5 sata pješice. Panoramski pogled na Liku i Jadran najveći je izazov za bolje upoznavanje ovih predjela koji ostavljaju bez daha.

U subotu 13. lipnja su ponuđene tri vođene biciklističke ture: 1) premijerni 78 km dugački „majstorski ciklus“ samo za vrhunski spremne bicikliste koji s pravom nosi ime Srce Velebita Epic; 2) 43 km srednje teške, ali tehnički zahtjevne stazae koja nagrađuje veličanstvenim pogledima, stoga nazvana Winnetou (iz Like preko Velebita na more) i 3) obiteljska, srednje teška staza od 40 km koja prolazi kroz livade i okolne brežuljke i niz bistrih potoka imena River Deep Mountain High.

U nedjelju 14. lipnja u ponudi su Mile vode, 64 km vrlo teške staze velebitskim bespućima, Hard, 55 km divljinom Velebita (MTB i gravel poslastica) te Zir i Suvajski bunari, 35 km lagane staze za obitelji uz izvore, mlinove i lokalne OPG-ove!

Za sve zaljubljenike Velebita, spreman je i 15. Velebike Express (19.-21.6.) – bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih kreće u ovogodišnju nezaboravnu avanturu veličanstvenim Velebitom!

Za sve koji krajem ljeta ne mogu bez velebitskih izazova, ove godine po prvi puta kreće Velebike Marathon (26.-30.8.) – 250 km na mtb i gravel biciklima duž cijelog Velebita. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih maratonaca Srca Velebita ulaze u povijest.

“Kraj velebitske sezone već tradicionalno pripada biciklijadi i utrci Uspon na Tulove grede (11.-13.9.) na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova. Sasvim nove trase utrke u odnosu na tri prethodne godine garantiraju i dosadašnjim natjecateljima nove i još veće izazove”, stoji u najavi ovih događanja!