ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

SPORTSKA SUBOTA: Prvenstvo Hrvatske na novom stadionu (16:45) i zanimljiv program na starom atletskom stadionu (14:00)

U subotu i nedjelju , 5. i 6. lipnja 2021., na atletsko-nogometnom stadionu s desne obale Korane održati će se seniorskom prvenstvu Hrvatske. Službeno otvaranja natjecanja predviđena je u subotu, 5. lipnja 2021.g. u 16:45 sati.

Natjecanju će prethoditi otkrivanje sportsko-turističke ploče u spomen na karlovačke olimpijce Krešimira Račića i Jelicu Pavličić – Štefančić. Događaj će se održati na staromn atletskom stadionu na Foginovom, u subotu, 5. lipnja 2021. u 14:00 sati, na kojemu su prije više desetljeća svoju sportsku karijeru započeli Račić i Pavličić.

U dva dana PH bit će 40-ak disciplina, uključujući motku, vis, kladivo… Očekuje se dolazak više stotina najboljih atletičara iz svih klubova u Hrvatskoj. Među njima bi se moglo naći i nekoliko svjetskih zvijezda poput bacača kugle Filipa Mihaljevića, brončanog sa svjetskog i europskog dvoranskog prvenstva. Dolazak je najavio i skakač u dalj Marko Čeko, sudionik mitinga Dijamantne lige koji je već nastupio u Karlovcu na otvorenju novouređene staze. Očekuje se još nekoliko aktera s odličnim međunarodnim rezultatima, naprimjer visašica Ana Šimić i diskašica Marija Tolj

Karlovčani svoje adute imaju u utrci na 3000 metara sa zaprekama (steeplechaseu) u kojem AK Karlovac ima aktualne prvake države Brunu Belčića i Helenu Valentić. Bit će tu i Tomislav Novosel, Zagrepčanin u dresu karlovačkog kluba koji bi na dugim prugama mogao dohvatiti poneko odličje. Nastupit će još i Lea Novković, Andrej Belčić, Lovro Kasunić, Ivan Katić i Tin Dolšak

PROGRAM

Dio programa održat će se i pod reflektorima, jer oba dana se završetak natjecanja očekuje negdje oko 21 sat. U subotu program počinje u 16 sati bacanjem kladiva i skokom s motkom u ženskoj konkurenciji, a glavni program starta od 17 sati. U nedjelju u 17 sati program otvaraju kladivo i motka za muškarce, dok glavni program starta u 18 sati.

Neke od ključnih disciplina trebale bi biti muški dalj (subota u 17:30) i kugla (subota 19:15), ženski steeplechase na rasporedu je u subotu u 19, a muški u nedjelju u 20 sati, gdje se očekuje nastup karlovačkih atletičara.

Očekuje se dolazak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i državnog tajnika za sport Tomislava Družaka, glavnog tajnika HOO Siniše Krajača, predsjednika HAS-a Ivana Veštića, županice Karlovačke županije Martine Furdek-Hajdin, karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića, predsjednika HZSN Jure Ozmeca i drugih.