OSTALI SPORTOVI

SPORT I HUMANOST: Na inicijativu NK Borlin mještani Borlina prikupili donaciju za stradale od potresa

Nogometni klub Borlin je prevalio 600 kilometara kako bi obišli područja stradalih u potresu u petrinjskome kraju. Dva kombija bila su prepuna hrane, odjeće, deka, hlača, pelena, vlažnih maramica, sapuna, konzerve, 100 kila kruha, 150 komada peciva, ulja, brašna, šećera, 500 litara vode, hrane za djecu, juhe i još štošta drugoga potrebitog.

Od osam ujutro do osam sati navečer obišli su 10 sela od Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice, Donjih Kukuruzara, Dvora na Uni i ostalih malih sela. Vozili su 15 kilometara makadamskim putem gdje nitko nije obišao niti posjetio ugrožene potresom.

– Što smo sve vidjeli tim putem i što su ti ljudi prošli ne daj Bože da se ikada više tako nešto ponovi. To je strašno! Zahvaljujem se članovima kluba, prijateljima, vozačima koji su ustupili svoje kombije i u svom trošku platili gorivo. Zahvaljujem susjedima i mještanima Borlina koji su svojim donacijama u materijalu i novcima pomogli ljudima u nevolji, da smo sve mogli kupili i podijelili na stradalom području. Svima koji su sudjelovali u donaciji i podržali ovu našu akciju od srca zahvaljujem – kaže Kristijan Kiseljak iz NK Borlin.