OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

SP U HOUSTONU: Pucar, Gaćina i Malobabić među 64 na Svjetskom prvenstvu

Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i Dugorešanka članica Varaždina i hrvatske reprezentacije Ivana Malobabić prošli su među 64 na Svjetskom prvenstvu, koje se igra u Houstonu.

Oba naša stolnotenisača su prošla nakon sedam setova. U 1. kolu Tomislav Pucar je s 4:3 (9, 9, -7, -4, -9, 10, 8) svladao Južnokorejca Hwang Minha te će za ulazak među 32 igrati s Nigerijcem Abiodunom. U slučaju prolaza čeka ga bolji iz susreta Šveđanina Kallberga i Kineza Lin Gaoyuana.

Andrej Gaćina je na startu SP-a bio bolji od Tajvanca Feng Yi-Hsina s 4:3. Sljedeći suparnik mu je Amerikanac Jha, a ako prođe među 32 čeka ga bolji iz susreta Južnokorejca Lee Sangsua i Belgijca Allegra. Frane Kojić nije se uspio plasirati u 2. kolo, bolji je bio Poljak Dyjasa s 4:2 (7, -9, -6, -0, 7, -6).

Kod stolnotenisačica Ivana Malobabić je s 4:1 (6, -7, 2, 8, 5) nadigrala Portugalku Oliveiru. Sljedeća suparnica bit će joj Luksemburžanka Ni Xia Lian, koja je s 4:0 bila bolja od Talijanke Laurenti. Inače, riječ je o neuništivoj naturaliziranoj Kineskinji koja ima 58 godina i koja je prvu medalju na SP-u osvojila 1983. Nastupom u Tokiju postala je najstarija stolnotenisačica u povijesti Olimpijskih igara, a već četvrtu sezonu nastupa za dr. Časl.

Nažalost, Mateja Jeger je poražena na startu SP-a i to od Egipćanke Meshref s 4:2 (4, 10, -9, -9, 3, 5).

Izvor:HSTS