OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

SKUPŠTINA PEDALE: Pandemija ih je sputavala ali ih nije zaustavila u provedbi plana vožnji

Član SRK Pedala Laganini Zdenko Grgurić je po broju kilometara odvezenih na brevetima prošle godine ostvario sjajno drugo mjesto u Hrvatskoj.

Skromno i u tišini držeći se mjera Stožera zaštite od koronavirusa (zaštitne maske, dezinfekcija, ruku, razmak stolica …) članovi i simpatizeri najpoznatijeg i najagilnijeg karlovačkog rekreacijskog kluba, Sportsko-rekreacijskog kluba Pedala Laganini, održali su redovnu godišnju skupštinu, po prvi puta u svom novouređenom prostoru u jednom od objekata bivše vojarne na Luščiću koje su zahvaljujući predanom radu članova i donaciji prijatelja kluba primjereno uredili.

Zbog virusa COVID-19 morali su otkazati svoje tri tradicionalne biciklijade: „Proljetnu biciklijadu“, „Od Korane do Skradske Gore“ i „Karlovačke 4 rijeke“. Kad je korona popustila održali su vožnju „Karlovačke 4 rijeke“ s dolaskom 34 biciklista iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Također, u lipnju i „Tijelovsku biciklijadu“ na koju se odazvalo 103 biciklista. Tijekom prošle godine odvezli su sveukupno 67 klupskih vožnji s ukupno prijeđenih 7.303 km.

– Zahvaljujući suhoj zimi sezonu bicikliranja otvorili smo 29. siječnja ove godine uz učešće šest članova po našoj već dobro poznatoj ruti – Karlovac – Krašić – Ozalj – Zadobarje – Karlovac, ukupne dužine 55 km. Osim vožnje biciklom naši članovi vole i planinariti te smo tako 12. siječnja ove godine posjetili izvor Slušnice, 31.siječnja uspeli se na Sv. Geru, a na Stepinčevo se hodali do Krašića – rekao je predsjednik kluba Vladimir Latković.

Početkom rujna održan je drugi „Breveto Karlovac“. Ove godine imali su rekordni odaziv, sudjelovalo je 122 biciklista. Vozilo se 200, 300 i 400 km, a zahvaljujući dobrom vremenu i dobroj organizaciji breveto je odrađen odlično za što su primili brojne pohvale sudionika.

Zdenko Grgurić

– Pohvalio bih perjanicu našeg kluba prošle godine u breveto svijetu. Zdenko Grgurić je po broju kilometara odvezenih na brevetima ostvario sjajno drugo mjesto u Hrvatskoj – naglasio je Latković.

U Programu rada za ovu godinu planiraju održati redovne tjedne klupske vožnje (50-60) i sve biciklijade koje su bile u planu prošle godine (6), jednodnevna biciklistička putovanja (3), višednevna biciklistička putovanja (6), biciklistički maratoni (2) te sudjelovati u biciklijadama klubova s kojima imaju suradnju i gdje budu pozvani (6).

Svim članovima koji su bili aktivni prošle godine, te prijateljima kluba koji su na bilo koji način pomogli SRK Padala Laganini, dodijeli su zahvalnice.

Na samom početku sjednice članovi su se minutom tišine prisjetili svog dugogodišnjeg tajnika i člana Želimir Grbića koji prerano preminuo.