GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

ŠKOLSKI SPORT: Zapažen uspjeh gimnastičara ŠSD Dubovac na državnom prvenstvu u Osijeku

Učenici-sportaši Školskog sportskog društva Dubovac iz Osnovne škole Dubovac, postigli su vrijedan rezultat osvojivši brončano odličje u ekipnoj konkurenciji u Osijeku na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u gimnastici.

Dječaci Filip Štedul (5. razred), Aaron Funtek (3. razred), Vito Radaković (6. razred), Andrija Crkvenac (6. razred) i Marko Škrtić (3. razred) na tom su natjecanju predstavljali Karlovačku županiju odmjerivši snage s vršnjacima osnovnim školama iz cijele Hrvatske. U vrlo jakoj konkurenciji osvojili su brončano odličje. Prvo mjesto osvojili su učenici ŠSD Mladost iz Zagreba a drugo ŠSD Brajda iz Rijeke. Pritom je svakako za napomenuti da su se zadnji puta gimnastičarke ŠSD Dubovac popele na postolje kada je najbolja karlovačka gimnastičarka Petra Furač još bila osnovnoškolka dubovačke škole.

  • Moji učenici sportaši pripremali su se u školi i u Osijeku su nastupili pod mojim mentorstvom – kaže prof. Marija Štedul Lukežić nekad i sama gimnastičarka te dodaje:
  • O radu Školskog sportskog društva najveću brigu vodi prof. Alenka Belčić, bivša atletičarka, supruga profesionalnog atletskog trenera Saše Belčića i majka najboljeg karlovačkog atletičara Brune Belčića. Također, većina dječaka marljivo vježba i u Gimnastičkom klubu Sokol Karlovac pod nadzorom trenera Marijana Šančića, što je vjerujem doprinijelo ostvarivanju ovog značajnog rezultata na državnoj razini. Nadamo istim ili, daj Bože i boljim rezultatima u budućnosti, jer naši dečki i cure imaju vremena i prostora za napredak do osmog razreda – zaključuje prof. Štedul, čija je majka Ines također profesorica Kineziologija a otac Zdravko je bio uspješan rukometaš Dubovca.

Ako zbrojimo sve to skupa, a u pitanju su sportski geni, onda nema razloga sumnjati da je lijepa budućnost pred mladim sportašima ŠSD Dubovac, a samim time i karlovačke gimnastike.

Foto: privatna arhiva