OSTALI SPORTOVI VESLANJE

SJAJNO PRIZNANJE: Hrvatski zlatni olimpijac je kandidat za Odbor sportaša MOO-a

Međunarodni olimpijski odbor objavio je popis od 32 sportašice/sportaša za izbore u Odbor sportaša MOO-a, a koji će se održati tijekom OI u Parizu, kada oko 10.500 sportaša ima pravo glasa.

Odbor sportaša MOO-a služi kao poveznica između sportaša i MOO-a. Tijekom svog osmogodišnjeg mandata, članovi Odbora rade kako bi sportašima pružili platformu za dijeljenje svojih glasova i iskustava. Ovo tijelo se inače sastoji od najviše 23 člana, s tim da 12 članova izravno biraju njihovi kolege, dok ih je najviše 11 izravno imenovanih od MOO-a. Glasovanje se održava na svakim olimpijskim igrama, pri čemu se na ljetnim Igrama biraju četiri člana, a na ZOI dva člana. U Parizu će biti izabrana, kako je rekao Thomas Bach, predsjednik MOO-a, 4 kandidata iz četiri različita sporta.

Među kandidatima u Parizu je i naš Valent Sinković, dvostruki olimpijski pobjednik! Njegovo “društvo” na ovim izborima će biti doista respektabilno. Sedmerostruka olimpijska pobjednica,sprinterica Allyson Felix i sedmerostruka pobjednica u golfu Inbee Park. Među novim kandidatima je i ukrajinski judaš Georgii Zantaraia, potom plivači iz izraelske i palestinske reprezentacije na OI u Tokiju, Yakov Toumarkin i Yazan al Bawwab, plus sedmerostruka olimpijka Funke Oshonaike, stolnotenisačica iz Nigerije.

Ostali olimpijski pobjednici među kandidatima su trostruki zlatni Áron Szilágyi, mačevalac iz Mađarske, te dvostruki pobjednici Mariana Pajón iz Kolumbije, pobjednik u BMX, te brazilska jedriličarka Kahena Kunze.

Izvor: SN / D. Bauer Foto: D. Krajač, T. Krišto /CROPIX